Ei kahvia, kiitos, ei koskaan!!

Tietoja kahvista

Irti kahviriippuvuudesta

Kahviriippuvuuteen saattaa olla lääkkeitä, joiden avulla kahvista ja kofeiinin käytön lopettamisen ikävistä tuntemuksista päästäisiin eroon. Kunhan kahvin ongelmat tulevat laajemmin ihmisten tietouteen ja kahvi kielletään lopullisesti, lopettajia tulee olemaan pilvin pimein. Se avaa markkinat kaikenlaisille puoskareille ja himpuukitohtoreille, jotka tarjoavat pillereitä, joilla päästään kahvista eroon. Kahvinvastustajien mielestä tällaista ei ole suotavaa käyttää, sillä se tekee kahvin käytön lopettamisen liian helpoksi. Jos lopettaminen on tuskallista ja äärimmäisen vaikeaa, jokainen kahvin käytön lopettanut tajuaa, ettei tuon turmiollisen tavan pariin enää ole paluuta, ja he tekevät myös muille selväksi, ettei sitä kannata edes aloittaa. Tuskallinen eroprosessi kahvista myös kasvattaa kahvinjuojaa ihmisenä, ja kertoo muille, miten tuomittava tapa kahvin käyttö onkaan.

Tämän vuoksi suosittelemmekin kurinalaista ja luonnetta kasvattavaa menetelmää. Tee kahvinjuomisesta niin tuskallista kuin vain voit. Kahvi on turmiollista keholle, ja keho yrittää viestittää aloittelevalle kahvinjuojalle tästä vaarasta: maku on kitkerää, olo kahvihuuruissa on sekava jne. Valitettavasti yhteiskunnan paine kannustaa ohittamaan nämä luonnolliset varoitussignaalit tavalla tai toisella, jolloin kipukynnys kasvaa.

Pidä huoli, että kehosi alkaa havaita nämä kahvin haitalliset vaikutukset kuten sen olisi pitänyt havaita ne jo aluksi: kirkkaan selkeästi tiedostaen niiden olevan äärimmäisen tarpeellisia kehosi terveyden kannalta. Jätä maito pois. Jätä sokeri pois. Tee kahvista todella vahvaa niin, että se on vieläkin kitkerämpää. Juo kaksi kupillista kerralla. Juo viikon aikana ainakin litra enemmän kahvia päivässä ja sitten lukitse itsesi kahvittomaan tilaan kolmeksi päiväksi kunhan olet tuhonnut kaikki kahviin liittyvät esineesi.

Näillä menetelmillä itse kukin tulee tajuamaan, miten pahaa kahvi on ja miten epäsuosiollisesti se vaikuttaa ihmiseen. Ensimmäisten kolmen kahvittoman päivän aikana jokainen terve ihminen tajuaa, miten epäinhimillistä elämä kahvin orjana olikaan, ja parantumisprosessi alkaa siitä lähes itsestään. Silloin on aikaa kuunnella kehon reaktioita ja tajuta, miten vaaralliseen tilaan kahvi sinut sai. Samalla tällainen kahvin orja toimii varoittavana esimerkkinä siitä, miten turmiollista kahvi on.

Tämä ei kuitenkaan riitä aina. Yhteiskunnan hyväksyvä asenne kahvia kohtaan on tuhonnut monta lupaavasti alkanutta paranemisprosessia. Siksi kahvin pitäisi olla myös laitonta. Laittomaan kahviin ei synny samanlaista himoa kuin lailliseen. Lisäksi laitonta kahvia ei voi ostaa mistään, ja siten kahvinkäyttö loppuu kuin itsestään. Vieroitusprosessia tarvitaan silti siksi, että jotkut ovat hamstranneet kahvia vuosien ajaksi, ja heidän asemansa tässä tilanteessa voi tuhota kaikki ponnistelumme.

Kofeiinin orjuudesta on mahdollista päästä irti.

Lisää tietoja kahvista

Muista: Älä juo edes puolta kupillista, vaikka muut joisivat. Kieltäydy kahvista aina pontevasti niin, ettei sinulle edes yritetä tarjota uudestaan. Näytä muille esimerkkiä ja yritä saada muutkin vakuuttuneiksi kahvinjuonnin vääryydestä. Vain olemalla luja voit voittaa.