Ei kahvia, kiitos, ei koskaan!!

Ihmiset kiittävät kahvinvastustajia

Matias on aiheellisesti huolestunut mummostaan

Kävimme jonkin aikaa sitten mummoni luona juhlimassa hänen syntymäpäiviään. Olin jo tietysti varautunut kieltäytymään kahvista, jota siellä aina tarjoillaan. Pakollinen kahvitteluhetki meni ihan hyvin enkä kehdannut vanhuksen läsnäollessa ruveta saarnaamaan kahvin vaaroista ja voi olla ihan hyväkin kuten minulle päivän aikana selvisi. Siirryimme sitten takkahuoneen puolelle jutustelemaan, kun ovikello soi.

Juuri lonkkaleikkauksesta toipuva mummoni lähetti minut avaamaan ovea ja arveli siellä olevan kaupan lähetin. Oikeassahan hän oli. Avasin oven ja kauhistuksekseni siellä oli iloisesti hymyilevevä tumma mies kahden kahvilaatikon kanssa. Selvisi, että mummoni oli tehnyt sopimuksen kaupan kanssa, että kauppa toimittaa tasaisin väliajoin mummolleni kyseisen määrän kahvia! Olin kauhuissani, mutten voinut tehdä muuta kuin rustata nimeni alle lähetteeseen ja kantaa laatikot sisälle. Avasin laatikot ja laskin paketin: 60 kappaletta eli 30 kg 100 %:sta kahvia.

Olin järkyttynyt. Voiko hauras mummoni käyttää tuollaisia määriä huumeita. Sitten kaikki selvisi minulle. Mummoni oli diileri! Aina välillä hän kutsui kaltaisiaan luokseen ja he nauttivat kahvia keskenään ja aina välillä he lähtivät mukanaan kahvipaketti, kuten minulle myöhemmin selvisi. Samalla lailla mummoni järjesti seurakunnan tiloissa kahvipöydän kirpputorien yms. ajaksi ja myi siellä kahvia hintaan 5 mk (tosin olen kuullut hänen muuttaneen hinnan tänä vuonna yhteen euroon). Näin hän on saanut kustannettua kaikki hienot huonekalunsa ja vaatteensa ja leikkauksensa ja miehensä auton ja metsästysvälineet.

Mitä minä voin tehdä? Hän on kuitenkin läheinen sukulaiseni enkä usko hänen käyttävän kahvia kovinkaan paljoa itsekseen, enkä haluaisi kertoa asiasta poliisille.

Kahvinvastustajat vastaavat

Rakkaan läheisen sortuminen kahvin orjaksi on on aina raskas kokemus. Erityisen ikävää se on silloin kun maanalainen kahvibisnes vie mukanaan.

Epäilet, että mummosi ei käytä itse kovinkaan paljoa ja että hän keskittyy vain myymään kahvia. Se on merkki hyvin vakavasta asiasta: sinut on vallannut huoli, jonka takia epäröit kohdata totuuden. Jokainen kahvibisneksessä oleva on kahvin käyttäjä. Sillä ei ole väliä, miten paljon kahvia käytetään. Jo vähäisinäkin annoksina kahvin turmiollisuus vaikuttaa ihmiseen ja viettelee tämän.

Joka tapauksessa on ilomme huomata, miten olet moraalisesti valveutunut. Kahvin avulla hankittu raha on kahvirahaa. Kaikki sillä ostettu on aivan samalla tavalla turmeltunutta kuin kahvi itsekin. Asiasta ei kuitenkaan kannata kantaa huolta, sillä kahvin sekavasta ja kaoottisesta maailmasta ulos päästyään mummosi tajuaa menneen elämän olleen valhetta ja harhaa ja hän luopuu kaikesta mahdollisesta kahviin liittyvästä oma-aloitteisesti.

Suosittelemme sinua kohtaamaan vaarat kirkkain mielin ilman, jotta voit vastustaa kahvin houkutusta ja vieroittamaan mummosi kahvista hyvin päättäväisesti. Aloita estämällä sokerin ja maidon käyttö kahvin kanssa. Kahvin kitkerä maku estää monia ryhtymästä siihen, ja jopa kahvin orjatkin ovat — oltuaan hetken ajan vapaina kahvin päätä sekoittavasta vaikutuksesta — huomanneet kahvin turmiollisuuden.

Tämäkin on selvä merkki siitä, että ihminen vieroksuu luonnostaan kahvia.

Seuraava askel on puuttua tarjontaan. Tee lähetille selväksi, että mummosi on lopettanut kahvibisneksen. Käske lähettiä kertomaan asia pomolleen selvästi ja että jo homma jää tähän, et ryhdy kovempiin toimiin. Tällaisista sopimuksista irti pääseminen on usein vaikeaa, mutta määrätietoisuus ja kahvin vaaroista tietoinen mieli voittaa aina kahvinkäyttäjän velton ajattelun. Vastarinta voi tuntua voimakkaalta, mutta ilman kahvia olet aina vahvoilla.

Et haluaisi ilmoittaa asiasta poliisille. Meistä se on hieman epäilyttävää. Mummosi on joutunut säälimättömän kahvikaupan pelinappulaksi. Jotta tulevaisuuden mummot eivät joutuisi samaan tilanteeseen suosittelen toimimaan kaikin keinoin kahvin laittomuuden puolesta. Tässä asiassa auttaa parhaiten toimiminen yhdessä valveutuneiden poliisien kanssa. He pitävät tehokkaasti huolen siitä, että pian voimme elää kahvittomassa ja kahviongelmattomassa maailmassa.

Pysy lujana.

Fakta: Maailmassa on miljoonia mummoja, jotka ovat sekaantuneet kahvibisnekseen.

Fakta: Kahvibisnes on vienyt monen eläkeläisen eläkkeen mennessään ja tuonut tilalle kahvin orjuuden.

Fakta: Kahvibisneksellä kerätyt rahat päätyvät usein uhkapeliin.

Fakta: Kahvibisneksessä pyörii suunnattomat summat rahaa. Tämä liiketoiminta loppuu vasta kun kahvista saadaan laitonta.

Oikeita tietoja kahvista

Muista: Älä juo edes puolta kupillista, vaikka muut joisivat. Kieltäydy kahvista aina pontevasti niin, ettei sinulle edes yritetä tarjota uudestaan. Näytä muille esimerkkiä ja yritä saada muutkin vakuuttuneiksi kahvinjuonnin vääryydestä. Vain olemalla luja voit voittaa.