Ei kahvia, kiitos, ei koskaan!!

Ihmiset kiittävät kahvinvastustajia

Kahvi voi tehdä tuhoa parisuhteelle

Tïfflan kysyy: Jos tyttöystävä/vaimo juo kahvia, kuinka pitkän aikaa tulisi pidättäytyä suutelemisesta ettei kahvin myrkyt leviä puhtoiseen kehooni? Tunteja? Päiviä? Viikkoja? Auttaisiko huuhtelu tislatulla vedellä?

Kahvinvastustajat vastaavat

Vastasit jo aivan oikein kysymykseen, juotko kahvia: "Hulluksiko luulette?" — hullu pitää olla myös, jos sietää kumppaninsa kahvinjuontia.

On annettava oikea signaali kahvin paheessa elävälle kumppanille. Mikäli tämä ei suostu myöntämään kahviriippuvuuttaan, kaikkein inhimillisin ratkaisu on luopua kumppanista mahdollisimman pikaisesti. Älä anna kahvin tuhota parisuhdettanne! Tee oikea ratkaisusi ja eroa vielä silloin kun kumppaniisi voidaan vaikuttaa järjen keinoin ja eroaminen voi vakuuttaa hänet siitä, että kahvi on kaikille pahasta.

Mikäli kumppanisi on jo päässyt irti kahvin orjuudesta, sinun ei silti pidä kiirehtiä suoraan hänen luokseen. Kofeiini, eli kemikaali nimeltä 1,3,7-trimetyyliksantiini, viipyy elimistössä pitkään. Sen vaikutus kestää jopa vuorokauden, mutta tutkimuksissa ei ole todistettu, etteikö se viipyisi elimistössä pitempäänkin ja aiheuttaisi ongelmia vielä senkin jälkeen. Vaaraa kofeiinista ei sinulle ole suoranaisesti enää tuona aikana, mutta kumppanisi kahvinhimo voi edelleen yltyä hallitsemattomiin mittoihin.

Tutkimuksissa ei myöskään ole todistettu sitä, että kahvilla ei olisi osuutta alati kasvaviin avioerolukuihin. Tämä on selvä todiste siitä, että kahvinjuonti vaarantaa parisuhteen. Kahvinhimo on kiistatta haitallinen asia parisuhteelle, eikä kahvinjuojan kanssa kannata suunnitella yhteistä tulevaisuutta. Se voi tuntua houkuttelevalta vaihtoehdolta, mutta kahvin kanssa ei ihmisillä ole tulevaisuutta. Kahvi voittaa parisuhteen aina, joten kodin rakentaminen kahviriippuvaisten kanssa on yleensä ottaen turhaa.

Mikäli olisit tiennyt kahvin aiheuttamista ongelmista, olisit luonnollisesti valinnut kahvittoman kumppanin. Teemme kaikkemme valistaaksemme ihmisiä kahvin vaaroista ja ehkäistäksemme uusia onnettomuuksia. Rakkaus yksinään ei riitä pelastamaan ihmisiä tältä ongelmalta.

Pysy lujana ja kerro muillekin niistä vaaroista, joita kahvi aiheuttaa parisuhteelle.

Fakta: kahvinhimo on tuhonnut tuhansia kukoistavia parisuhteita.

Fakta: kahvinhimo ei saa olla tärkeämpää kuin parisuhde.

Oikeita tietoja kahvista

Muista: Älä juo edes puolta kupillista, vaikka muut joisivat. Kieltäydy kahvista aina pontevasti niin, ettei sinulle edes yritetä tarjota uudestaan. Näytä muille esimerkkiä ja yritä saada muutkin vakuuttuneiksi kahvinjuonnin vääryydestä. Vain olemalla luja voit voittaa.