Ei kahvia, kiitos, ei koskaan!!

Ihmiset kiittävät kahvinvastustajia

Miten suhtautua kahviin?

Jälleen uusi kysymys:
Olen erään tunnetun Suomalaisen yrityksen palkkalistoilla (oman turvallisuuteni kannalta en paljasta minkä), ja viime viikolla koin suuren järkytyksen!

Toimistoomme kannettiin mustassa laatikossa pahaenteisen näköinen kone..

Epäilyni olivat jo heränneet, mutta vasta laatikon avaaminen sai minut tajuamaan koko tapahtumaketjun järkyttävyyden.

Toimistomme johtokunta oli päättänyt ostaa työntekijöilleen kahviautomaatin! Kaikkein pöyristyttävintä tässä kuitenkin on se, että tästä koneesta jaetaan nappia painamalla kahvia ilmaiseksi!

En voinut vastustaa kiusausta, vaan kävin katsomassa, mitä kaikkea koneen "mustalla" listalla oikein oli.

Ja en ollut uskoa enään silmiäni:

  • Kone tekee kahvista juuri sen vahvuista mitä haluat (luultavasti käyttäjän kroonisen tarpeen mukaan)
  • Lisäksi sokerin ja maidon määrä oli vapaasti valittavissa (mieltymyksien mukaan)
  • Ja mitä ilmeisimmin myös vasta aloittelevat käyttäjät ollaan otettu huomioon, sillä listalla oli lapsekkaita "kaakaokahvi" ja "pelkkä kaakao" sekä "kuuma vesi"(teenjuojille) vaihtoehtoja..
Lisäksi koneen vasemmalle sivustalle laitettiin hyllystö, johon sijoitettiin teeosasto (valittavia makuja metsämansikasta mustaan viinimarjaan)!!

Voittekin varmaan arvata tyrmistykseni nyt kun joudun kuuntelemaan koneen hyrinää ja katselemaan sitä jonoa, joka taukoamatta ahmii tuota petollista nektaria kurkustaan alas sillä innolla jonka Suomalainen kokee kaikkea ilmaista nauttiessaan..

Koneeseen EI olla vaivauduttu laittamaan ainoatakaan varoituskylttiä, sekä ikärajoja ei ole ilmoitettu!

Olen vakavissani harkinnut hyväpalkkaisen työpaikkani jättämistä, ja pyytäisin teiltä neuvoa mitä tekisin asian kanssa..

Kenellekkään muulle en uskalla tätä synkkää tarinaani kertoa, sillä täällä työpaikallani ei enään ole ihmistä joka jaksaisi vastustaa tämän helvetinkoneen käyttöä, ja sen suomia mahdollisuuksia - salaa perheeltä ja lapsilta keskellä työpäivää tietenkin..

Ketään ei enään kiinnosta ne valtavat laatikolliset kahvia, teetä, kaakaojauhoja, sokeria ja maitojauhoja jotka kuljetetaan toimistomme sisälle aina kerran kuukaudessa..

Epätoivoisin terveisin:

Tulimyrsky

Ja hetken kuluttua tähän saapui täydennys:
Tilanne alkaa käymään todellakin epätoivoivoiseksi. Juuri äsken koneeseen listattiin vielä seuraavat tuotteet:
  • Espresso (nopeat nousut)
  • Cappuccino (Vaikutus kestää ilmeisesti kauemmin? luultavasti perheettömille, joilla ei ole niin väliä missä kunnossa kotionsa menee).
  • Ja lopuksi vielä mystinen "Café Au Lait", ilmeisemmin suosituin tällä hetkellä.
Tämä kyseinen merkki alkaa saamaan jo lempinimiä itselleen (olen kuullut muutaman naispuolisen käyttäjän puhuvan "latte":sta)

Tunnen olevani uhattuna - en ole vielä kertaakaan käyttänyt konetta, ja alan saamaan jo ihmetteleviä katseita. Luulen, että kohta minulle tehdään jotain ratkaisevaa.

Epätoivoissaan edelleen: Tulimyrsky

Kahvinvastustajat vastaavat

Kiitoksia, että kerroit tilanteestasi. Voimme näin auttaa sinua ja muita kohtalotovereitasi.

Kahvin ja muiden kofeiinipitoisten juomien aiheuttamaa riippuvuutta on käytetty törkeästi hyväksi lukuisissa tapauksissa. Olet juuri todistamassa erästä tällaista tapausta. Kahviongelma on monimutkainen psykososiaalinen ongelma, jonka monia puolia kuvailemasi riistotapahtuman valmistelu heijasteli erittäin tehokkaasti.

Kuten jo havaitsit, kahvinkäyttäjät käyttävät mystistä salakieltä, jonka osaamista pidetään sisäpiiriin pääsemisen edellytyksenä. Luonnollisesti yrityksen johtajat ovat innokkaimpia käyttämään tällaista salakieltä, ja he houkuttelevat viekkaasti myös työntekijät "salaseuransa" piiriin. Ilmeisesti työyhteisössänne on ollut terve asenne, sillä salaseuralaiset ovat joutuneet ottamaan käyttöön kovat otteet saadakseen teidät vihittyä tuohon salakieleen.

Mystinen laite, jonka ympärillä huokuu tuo vaarallisen viettelevä salaperäisyyden verho on omiaan houkuttelemaan viattomia ihmisiä kahvin orjuuteen ja sen kaikkiin seurauksiin. Tällaiset kieroudet ovat selvä todiste siitä, miten normaali ihminen välttää kahvia: kahviteollisuus ja kahviriippuvaiset joutuvat tekemään kaikkensa voittaakseen tuon luontaisen pelon ja käyttämään lukuisia arveluttavia psykologisia keinoja.

Tehdäkseen kofeiiniriippuvuuteen ryhtymisen kynnyksen mahdollisimman alhaiseksi, teille on tuotu myös teeuutejuomaan käytettäviä kasvivalmisteita, jotka on nuorten houkuttelemiseksi maustettu huumaavan tuoksuvilla, mutta niin petollisilla tuoksuilla. Arvatenkin noiden tuotteiden pakkaukset ovat kirkkaanvärisiä, jopa psykedeelisiä, ja tuoksujen ja värien yhteisvaikutus on useimmille vastustamaton.

Tilanne on sietämätön.

Aluksi ajattelin suositella sinua sitomaan itsesi ketjulla tuohon laitteeseen, mutta sitten tulin toisiin ajatuksiin. Pitkäaikainen altistus kofeiinihöyryille voi aiheuttaa vahinkoa ja riippuvuuden sinullekin, vaikka taistelisit miten urhoollisesti tahansa. En suosittele ottamaan tuota riskiä, sillä voit olla työyhteisösi selviytymisen kannalta tärkeä tekijä. Voidaksesi tehdä asialle jotain, sinun ei pidä antaa kahvin sekoittaa päätäsi.

Sinun kannattaa aloittaa värväämällä muita kahvin ja kofeiinin vaaroista tietoisia ihmisiä vastustamaan tuota helvetillistä laitetta. Kerro heille kahvin vaaroista.

Kohtaat luultavasti vastarintaa kahvin puolustajien taholta, mutta anna heille anteeksi: he eivät ole vastuussa toiminnastaan. Pysy lujana ja kerro työyhteisössä niistä vaaroista, joita kahvinhimo aiheuttaa kaikille riistetyille!

Mutta aivan aluksi suosittelen sinua ottamaan tuon laitteen virtajohdon ja ottamaan sen seinästä irti. Kahvin sumentaman ajattelun vallassa olevat ihmiset eivät tajua moista yksinkertaisintakaan asiaa, vaan he luulevat koneen hajonneen. Jos olet vienyt kuivatut teepensaan lehdetkin pois, kahviriippuuvaiset eivät pysty hillitsemään itseään. On hyvin todennäköistä, että kun kone ei toimi, kahviriippuvaiset ajattelevat kahvin sekoittamissa ajatuksissaan, että kone on siihen syypää ja he hyökkäävät sen kimppuun. Kannusta muita liittymään heidän seuraansa. Näin ongelma hoitaa itse itsensä.

Tätä väistämättä seuraavan kahvittoman aikakauden aikana voit tutustuttaa kahviriippuvaiset kahvinvastustajien sivuihin. Parantuminen alkaa siitä.

Onnea tehtäväsi suorittamiseen!

Fakta: kahvinhimo on tuhonnut tuhansia yrityksiä.

Fakta: kahvin avulla yritys saa työvoimansa manipuloitua pysymään töissä.

Fakta: vain kahvin laittomuus voi pelastaa työväestön.

Fakta: ihmisiä houkutellaan kofeiinin riippuvuuden orjiksi käyttämällä huumaavasti tuoksuvia houkuttelevan näköisiä miedompia kofeiinivalmisteita.

Fakta: kahviriippuvuus on vakava haitta.

Oikeita tietoja kahvista

Muista: Älä juo edes puolta kupillista, vaikka muut joisivat. Kieltäydy kahvista aina pontevasti niin, ettei sinulle edes yritetä tarjota uudestaan. Näytä muille esimerkkiä ja yritä saada muutkin vakuuttuneiksi kahvinjuonnin vääryydestä. Vain olemalla luja voit voittaa.