Ero sivun ”Yleisradio” versioiden välillä

PenaPedia
Siirry navigaatioonSiirry hakuun
Ei muokkausyhteenvetoa
Ei muokkausyhteenvetoa
Rivi 1: Rivi 1:
'''YLE''' eli '''Yleisradio''' on pääosin [[valtio]]n omistama osakeyhtiö, joka rahoitetaan '''YLE-verolla'''
'''YLE''' eli '''Yleisradio''' on pääosin [[valtio]]n omistama osakeyhtiö, joka rahoitetaan '''YLE-verolla'''
==Juha Sipilän veto-oikeus yleisradioon==
<blockquote>
* Sipilän veto-oikeus yleisradioon! On niin kova veto, että pitää kysyä, mistä tuo sanonta tulee?
* Kuka keksi alunperin koko idean? Mistä se sai alkunsa???
* Miten voi olla mahdollista tuollainen veton mahdollisuus ylipäätään!?!
* Ja mitä ihmettä on Sipilä oikein ajatellut!?
* Jos näin jälkikäteen Sipilää ei voisi mitenkään estää vetoamasta YLE:en millään tapaa koskien YLE:n sisältöä - pitäisikö YLEn hallituksen silloin vain kiltisti hyväksyä tämä päätös vai ryhtyä välittömästi purkamaan sitä?
* Miksi muuten pääministerin ja Yleisradion suhde piti alunperinkään luoda alun alkaenkaan sellaiseksi kuin se luotiin? Ei voi muuta kuin ihmetellä Sipilän toimintaa.
</blockquote>


==Yleisradio valitti hallinto-oikeuteen==
==Yleisradio valitti hallinto-oikeuteen==

Versio 22. kesäkuuta 2024 kello 12.22

YLE eli Yleisradio on pääosin valtion omistama osakeyhtiö, joka rahoitetaan YLE-verolla


Juha Sipilän veto-oikeus yleisradioon

  • Sipilän veto-oikeus yleisradioon! On niin kova veto, että pitää kysyä, mistä tuo sanonta tulee?
  • Kuka keksi alunperin koko idean? Mistä se sai alkunsa???
  • Miten voi olla mahdollista tuollainen veton mahdollisuus ylipäätään!?!
  • Ja mitä ihmettä on Sipilä oikein ajatellut!?
  • Jos näin jälkikäteen Sipilää ei voisi mitenkään estää vetoamasta YLE:en millään tapaa koskien YLE:n sisältöä - pitäisikö YLEn hallituksen silloin vain kiltisti hyväksyä tämä päätös vai ryhtyä välittömästi purkamaan sitä?
  • Miksi muuten pääministerin ja Yleisradion suhde piti alunperinkään luoda alun alkaenkaan sellaiseksi kuin se luotiin? Ei voi muuta kuin ihmetellä Sipilän toimintaa.

Yleisradio valitti hallinto-oikeuteen

Kun se ei saanut myydä lähetysverkkoaan. Valituksen mukaan Digita perii verkon käytöstä kohtuuttomia maksuja.
Digita vastaa Ylen lähetysverkkojen toiminnasta. Yhtiön mukaan Digita perii Yleltä lähetysverkon käytöstä noin 45 prosenttia liikevaihdosta, kun Ylen mukaan Digitan liikevoittoprosentti on noin 38 prosenttia. Lisäksi Yle maksoi Digitan mukaan Digitalle viime vuonna palveluista noin 30 prosenttia vähemmän kuin kymmenen vuotta sitten.
Digitan liikevoittoprosentti oli viime vuonna 38,1, mikä on enemmän kuin Suomen valtiolla. Ylen liikevoittoprosentti oli 5,9 ja MTV Oy:n liikevoittoprosentti oli 4,9. Suomen valtion liikevoittoprosentti oli 30,4.” ”Ylen ja kaupallisten tv-kanavien välinen kilpailu on kiristynyt. Tv-kanavien määrän kasvu ja internetin käytön yleistyminen ovat vähentäneet yleisön kiinnostusta television katsomiseen. Yle vetosi siihen, että tv-lupamaksun maksavat vain ne, jotka katsovat Yleisradion ohjelmia. Televisiotoiminnan harjoittajan on kuitenkin voitava vapaasti valita, mitä ohjelmia se lähettää.
Korkein hallinto-oikeus hylkäsi Yleisradiota koskevan valituksen. Sen mielestä asiassa ei ollut kysymys Euroopan ihmisoikeussopimuksen 6 artiklan 1 kappaleessa tarkoitetusta ne bis in idem -kieltoa koskevasta tilanteesta. Tämä tarkoittaa sitä, että samasta teosta ei voida antaa kahta seuraamusta eli tuomioistuimen antamaa rikostuomiota ja julkisen palvelun tehtävää hoitavan yksityisen toimijan antamaa hallinnollista seuraamusta. Tämä ei ole oikein eikä kohtuullista. Jos joku yritys syyllistyisi vastaavaan menettelyyn, esimerkiksi lahjomalla ja tekemällä lehmänkauppoja poliitikkojen kanssa, sen toiminta keskeytettäisiin välittömästi ja yhtiön ylin johto saisi potkut. Näin ei kuitenkaan käynyt, kun oli kysymys Yleisradiosta. Miksi näin? Siksi, että Yleisradiota johtaa poliitikot. [end of text]

Katso myös