Adolf Hitler

PenaPedia
Siirry navigaatioonSiirry hakuun
Korpraali Adolf Hitler vuonna 1922, n. 10 vuotta ennen kasvissyöjäksi ryhtymistä.
Valtakunnankansleri ja Saksan diktaattori Adolf Hitler.

Adolf Hitler, eli Führer Iltävaltalaissyntyinen poliitikko ja natsi joka valtasi natsihallinnollaan Saksan hallituksen sekä ylimmät hallinnon virat. Yllättäen 23. elokuuta 1939 Saksan valtakunnankansleri Adolf Hitler teki diktaattori Josif Stalinin kanssa Hitler–Stalin-sopimuksen. Saksan valtakunnankanslerin myötä hän toimi Saksan diktaattorina vuosina 1933-1945.

Hitlerin terveys

Adolf Hitlerin huumausaineriippuvuus

Adolf Hitler tuli hiljalleen huumausaineriippuvaiseksi 1930-luvun edetessä, kunnes hän löysi lopullisen henkilääkärinsä Theodor Morellin, joka suostui kuulemaan Saksan Valtakunnankanslerilta mikä sairaus on kyseessä. Hän ilmoitti myös millä mnenetelmillä ja lääkityksellä sairautta hoidetaan.

Adolf Hitlerin kasvissyönti

Adolf Hitler oli maailman kuuluisin kasvissyöjä, jonka esimerkkiä vielä monet tänäkin päivänä seuraavat. Tieteellisesti ei ole pystytty vahvistamaan kasvissyönnistä saatavan mitään etua punaiseen lihaan nähden. Haittavaikutuksina toisin on silti huomattavasti nopeampi vanheneminen sekä elimistön krooniset hivenaineiden puutostilat.
Vuonna 1935 Hitler pelkäsi sairastavansa syöpää, mutta koululääketieteen mukaisesti tehtyjen tutkimusten tuloksena paljastui kroonisten vatsakipujen johtuvan itse laaditusta kasvisruokavaliosta, jota moni vielä tänä päivänäkin seuraavat varoituksista huolimatta.

Hitlerin perintö

Kansallissosialistit perustivat jo 1930-luvun aiemmalla puolella keskitysleirejä Saksaan ja myös muualle uusille valloittamilleen alueille, Kansallissosialistisen rotuopin mukaaisesti hävitettiin tuhoamisleireillä homoseksuaalit, romanit, vammaiset, marxilaiset, kommunistit, sosialidemokraatit, juutalaiset ja Jehovan todistajat. Adolf Hitlerin johtama hallinto oli vastuussa yhteensä 17 miljoonan ihmisen joukkomurhasta aina vuoteen 1945 puolivälille asti Hitlerin ja hänen perheensä itsemurhaan asti.

Katso myös