Atria

PenaPedia
Siirry navigaatioonSiirry hakuun
Paljon kiisteltyt Atrian Menetelmät. Natriumglutamaatti pieni paha verrattuna yllä olevaan aromien lisäys- ja vahvistustapahtumaan.

Atria on suomalainen Liha-alan konserni, jonka katalat juuret ulottuvat vuoteen 1903.

Atria herättää ihmisissä monenlaisia tunteita, siksi onkin syntynyt kaksi koulukuntaa Atrian menetelmien puolesta ja vastaan. Asiantunteijoiden mukaan Atrian menetelmät eivät edistä kansallista terveyttä taikka hyvinvointia siksi THL onkin antanut suosituksensa välttämään Atrian tuotteiden käyttöä ja siirtymään esimerkiksi HK tai Snellman -tuotteisiin.

Atrialla on tiedettävästi kytköksiä YouTube videopalveluun, Atriaa satiirisesti ylistävä videoteos poistettiin sielä. Vimeo-palvelulla ei liene kytköksiä, sillä siellä teos on saannyt pysyä rauhassa. Teoksen pääsee katsomaan osoitteesta http://vimeo.com/18656081.

Uutisia maailmalta

Atrian toimitusjohtaja Matti Tikkakoski eroaa tänään perjantaina 4.3.2011. Syynä on mitä ilmeisimmin huono tulos, joka hyvin pitkälti johtui Atrian menetelmien tuotekehittelyn laiminlyönnistä. Atrialla on ollu viime aikoina kissan päivät, kun THL on menettänyt uskottavuutensa kevään 2010 sikainfluenssakohun myötä.

Atrian broilerileikkeestä löytyi toukkia

Atrian broilerin rintaleikkeestä löytyi toukkia
Kuvottavaa. Mutta kaikella on hintansa.

3.4.2013 Media uutisoi Miika Silfverin löytämistä toukista Atrian broilerinleikkeestä.

- Olin lämmittämässä leikettä mikrossa, ja päätin leikata sen halki, jotta se kuumenisi nopeammin. En uskonut silmiäni, kun näin kanassa kummallista mönjää, Silfver kertaa.

Leikkeestä paljastui suuri määrä kuolleita toukkia. Silfver tutki jääkaapin tarkistaakseen, ettei sieltä löydy lisää toukkia. Hän myös tutki leikettä vielä tarkemmin taskulampulla.

Seuraavana päivänä mies lähetti Atrialle kuvat toukkaisesta leikkeestä. Atrialta soitettiin Silfverille, ja yhtiön edustaja oli järkyttynyt löydöksestä.

Atrian tehtaat tutkii tapauksen

- Nainen sanoi, että ei toukkainen leike onneksi vaarallinen voi olla, sillä jos maailmasta loppuisi ruoka, niin ihmiset voisivat syödä toukkia, Silfver kummastelee.

Voimme vain arvailla onko Kyseenalaisten menetelmien käyttö tuotekehityksessä broilerin jalostus- ja siitostoimissa ollut eettisesti oikeaa sekä valmistuneen broilerin säilytys on kyseenalaisella tolalla. Kylmäketjusta ei ole hyötyä, jos kylmäketju katkeaa jo elintarviketta valmistettaessa, puhumattakaan broilerin siittämisestä muun kuin toisen broilerin toimesta.

Katso myös

Katso teos

<videoflash type="vimeo">18656081</videoflash>