Mäntä

PenaPedia
Siirry navigaatioonSiirry hakuun
Kyseessä on mopedista peräisin oleva mäntä, josta katkennut yksi puristusrengas (paksuin), jonka seurauksena mäntä on palanut osittain. Sivulla näkyvät pienemmät renkaat ovat öljyrenkaita.

Mäntä on koneen osa, jonka tarkoitus on liikkua koneessa edestakaisin tehden edestakaista liikettä, jolloin kampiakseli muuntaa edestakaisen liikkeen tasaiseksi pyörimisliikkeeksi.

Mäntä on maailman toisiksi paras keksintö transistorin jälkeen, sillä mäntä mahdollistaa moottorin olemassa olon. Ilman mäntää ei olisi moottoria ja ilman moottoria joutuisimme kävelemään ja vittuuntuisimme paljon nopeammin kuin motoroidulla ajoneuvolla ajaessamme.

Mäntä ei tietenkään ole oleellinen osa sähkömoottoria, mutta paineilmakompresoria kyllä.

Männän kampiakseliin yhdistää kiertokanki ja kiertokangen mäntään männän sokka. Männässä on myös tietysti puristusrenkaita, jotka polttomoottori - tapauksessa tekevät paineen sylinteriin, josta tulppa pokauttaa männän alas, uudelle kierrokselle. Mikäli kyseessä on nelitahti moottori, tarvitseme myös öljyrenkaat mukaan, jotta männän ja sylinteripinnan väli olisi liukas ja mäntä luistaisi hyvin, etteikä se leikkaisi kiinni ja silloin mitä ilmeisemmin vituttaisi, varsinkin jos olisi kaukana kotoa :((

Katso myös