Aihe: Verta imevä konsultti (9 kpl)

Katso myös (2)

Takaisin ylös #910 Suora linkki tähän

Hae: Verta imevä konsultti

[21:08:03] Prompt: Verta imevä konsultti
Verta imevä konsultti
– konsultti ja konsultti ovat kaksi eri asiaa. Toinen on asiantuntija, jonka tehtävänä on tuoda asiakkaan tietoon tämän toiminnan tai toimialan kehityssuunnat ja sen luomat mahdollisuudet, toinen taas on rahanahne välistävetäjä, joka osaa kertoa asiat niin kuin niiden tulisi hänen mielestään olla. Kun tähän yhdistetään se, että konsultilla ei välttämättä tarvitse olla kokemusta ja näkemystä asioista, joista hän puhuu, voidaan helposti puhua itsensä kusettajasta tai käärmeestä.

Takaisin ylös #911 Suora linkki tähän

Hae: Verta imevä konsultti

[21:09:06] Prompt: Verta imevä konsultti
Verta imevä konsultti - tai vastaava.
http://www.mtv3.fi/uutiset/kotimaa.shtml/2010/04/1100000
Jos siis ymmärsin oikein niin kyseessä ei ollut konsultti- eikä mainostoimisto vaan jotain muuta?
Lähetä kommentti

Takaisin ylös #912 Suora linkki tähän

Hae: Verta imevä konsultti

[21:09:34] Prompt: Verta imevä konsultti
Verta imevä konsultti on myrkkyä liiketoiminnalle

Jos ei tiedä mihin on matkalla ja minne haluaa mennä, ei sinne välttämättä pääse ikinä.

Tämä tuli todistettua viimeistään pari viikkoa sitten kun kuulin ja näin kahden merkittävän suomalaisen teknologiateollisuuden yrityksen keskustelutilaisuutta. Nämä yhtiöt eivät ole pieniä. Niillä on henkilöstöä, toimintaa ja historiaa useammassa sukupolvessa, niin hyvässä kuin pahassa.

Molempien yritysten liikevaihto oli viime vuonna miljardiluokkaa. Kummallakaan ei mennyt erityisen huonosti. Molemmat yhtiöt tekivät voittoa, toinen erittäin hyvin. Kuitenkin tilaisuuden päätteeksi molemmat yhtiöt ilmoittivat mittavista henkilöstövähennyksistä. Molemmissa tilaisuuksissa tunnelma oli erittäin huolestunut.

Toinen yhtiöistä on myös esimerkki siitä kuinka suurikaan yritys ei saa välttämättä riittävästi tarvitsemaansa apua. Eräässä kansainvälisessä yhtiössä Suomessa on useita yksiköitä ja yksiköitä johtavat useat toimitusjohtajat, joita johdetaan pääkonttorista.

Eräässä yhtiössä taas oli meneillään yhteistoimintaneuvottelut ja oli juuri tehty päätös uudesta toimintamallista ja sen johdosta tehdyistä uusista vastuualueista. Valitettavasti tämän päätöksen seurauksena syntyi myös useita sellaisia uusia toimenkuvia, joita yhtiössä ei ollut ollut lainkaan aiemmin. Eräs yksikön johtaja totesikin osuvasti: ”tämä päätös tarkoittaa että en ole enää yhtään mitään”.

Yritysjohtajien, työntekijöiden ja muiden henkilöstön jäsenten suurin murhe näissä tilanteissa on se, että he eivät ymmärrä mitä on tapahtumassa.

Mistä on kysymys, miten se vaikuttaa minuun ja mitä nyt tapahtuu?

Kun et ymmärrä jotain asiaa tai se herättää sinussa pelkoa ja ahdistusta, on se usein merkki siitä, että sinun on saatava lisätietoa. Sinun on saatava puhua jonkun sellaisen kanssa, joka on viisaampi ja tietää mistä on kysymys. Sinun on saatava aikaa miettiä asioita.

Jos tämä ei ole mahdollista tai sinua ei kuunnella tai edes uskota, ahdistut ja alat toimimaan, mutta usein tavoilla, jotka ovat haitallisia.

Tässä tilanteessa tarvitaan johtajuutta. Se on kykyä olla tilanteessa, jossa sinun pitää johtaa muita ja jossa tarvitset muita. Johtajuus tarkoittaa kykyä rauhoittaa muita ihmisiä, viestiä asioita niin selkeästi, että ihmiset tietävät mitä heiltä odotetaan ja miten heidän tulee toimia.

Mitä huonommin sinua johtajana kuunnellaan tai uskotaan, sitä tärkeämpää on että ymmärrät itse, mitä on tapahtumassa. Tämä ei ole kuitenkaan aina mahdollista, jolloin sinun täytyy johtaa muita myös ilman että ymmärrät asioita, joiden keskellä olette.

Tämä ei tarkoita sitä, että sinun pitää tehdä huonoja päätöksiä. Päinvastoin, usein johtajana ja esimiehenä voit ja sinun pitääkin käyttää tilanteen ratkaisemiseen kaikki keinot. Se ei tarkoita kuitenkaan sitä, että sinun tulee johtaa muiden tunteita ja mielipiteitä.

Se ei ole johtajuutta.

Johtaja, joka pyrkii ensisijaisesti johtamaan toisten ihmisten tunteita, on usein hyvä ja osaava johtaja lyhyellä tähtäimellä. Pidemmällä aikavälillä se on kuitenkin haitallista sekä johtajille, johdettaville että yritykselle itselleen.

Takaisin ylös #913 Suora linkki tähän

Hae: Verta imevä konsultti

[21:14:51] Prompt: Verta imevä konsultti
Verta imevä konsultti voi olla myös hyvä
On aina muistettava, että me kaikki käytämme myös verta imevää konsulttia.
Me käytämme häntä kun meidän täytyy kehittää uusia tuotteita.
Me käytämme konsulttia joka myy meille tuotteen.
Me käytämme konsulttia joka rakentaa meidän kanssa meidän uutta tuotetta.
Me käytämme konsulttia joka kouluttaa meitä tekemään meidän uuden tuotteen.
Me käytämme konsulttia joka seuraa meidän uutta tuotetta ja antaa siitä meille raportteja.
Me käytämme konsulttia joka valvoo meidän tuotetta ja tekee siitä uuden version.
Me käytämme konsulttia joka seuraa tuotteen käyttäjiä.
Me käytämme konsulttia joka seuraa meidän tuotteen käyttäjämääriä.
Me käytämme konsulttia joka analysoi meidän tuotteen käyttökokemusta.
Me käytämme konsulttia joka kehittää meille meidän uusia asiakkaita.
Me käytämme konsulttia joka seuraa meidän asiakkaiden määrää.
Me käytämme konsulttia joka auttaa meitä kasvamaan.
Konsulttia käytetään aina siihen tarpeeseen kun sen tarvitsee olla ja vain niin kauan kun sen tarvitsee olla.
Kaikki nämä tarpeet on erilaisia.
Konsulttia voi myös käyttää hyvin ja tehokkaasti, jolloin verta imevät konsultit muuttuvat hyödyllisiksi. Tällöin konsultti tuo aidosti jotain hyötyä siihen ongelmaan mitä varten hän on hankittu. Konsultin käyttäminen on tällöin hyvin suunniteltu prosessi eikä vaan yhden ihmisen päätös.
Miten konsulteista saa irti sen oikean hyödyn?
- Konsultit pitäisi laittaa vastaamaan kysymykseen "Miten sinä auttaisit tämän ongelman kanssa?" eikä "Mitä me voimme tehdä yhdessä?".
- Älä valitse konsulttia pelkän nimen perusteella. Konsultit pitäisi valita sillä perusteella miten he ratkaisevat ja helpottavat sitä ongelmaa mihin hänet on tilattu. Se ei aina ole nimi tai referenssit tai hinta.
- Pidä huoli siitä, että saat ne oikeat tulokset, jotka konsultti lupaa sinulle toimittaa. Älä vain tyydy siihen, että sinulla on joku ulkopuolinen konsultti joka analysoi.
- Varmista, että saat apua kun sitä tarvitset, etkä vaan kerran kuukaudessa.
- Seuraa konsultin tekemiä tuloksia.
- Ole avoin, sillä muuten konsultista voi olla vain haittaa.
- Kerro ja kysy niin tiedät. Ole kiinnostunut ja selvitä miksi konsultti tekee mitä tekee.
- Jaa kaikki tulokset asiakkaan kanssa. Näin autat asiakasta eteenpäin ja saat konsultin tekemään parempia töitä jatkossa.
Konsultteja siis tarvitaan aina.
Jos joku sanoo, että konsultti ei auta vaan siitä on haittaa, on kyseessä yleensä verenimijäkonsultti joka ei tiedä miten hän voisi auttaa sinua eteenpäin. Jos sinulla ei ole selvää ongelmaa ja et ole avoin siitä niin konsultti on vain turha kulu.
Älä ole verenimijäkonsultti.
Keskustele

Takaisin ylös #914 Suora linkki tähän

Hae: Verta imevä konsultti

[21:19:42] Prompt: Verta imevä konsultti
Verta imevä konsultti -raportti kertoo, kuinka
- yritykset ja asiantuntijat oppivat kehittämään toimintaa
- oppivat hankkimaan palveluita ja tekijöitä.
Lataa raportti

Takaisin ylös #915 Suora linkki tähän

Hae: Verta imevä konsultti

[21:20:06] Prompt: Verta imevä konsultti
Verta imevä konsultti”, jota usein syytetään huonosta projektin läpiviennistä ja resurssien haaskaamisesta. Onko konsultilla oikeus olla asiakkaan paras ystävä?

Mitä hyötyä on siitä, jos asiakkaan kanssa on hyvä bff-meininki?

Konsulttibisneksessä ei ole perinteisesti ollut sijaa lämpimille väleille asiakkaan suuntaan, mutta nyt se on enemmän kuin tervetullutta. Jos asiakas kokee olonsa kotoisaksi konsultin kanssa, luottamus kasvaa. Mitä isompi kauppa on kyseessä, sitä suurempi luottamuksen merkitys on. Jos asiakas kokee, että hän voi avoimesti puhua haasteistaan ja suunnitelmistaan ja konsultti tuntee asiakkaan hyvin, ollaan jo todella pitkällä. Ja mikä parasta: hyvä luottamussuhde saa kaupan todennäköisemmin toteutumaan. Huono bff-suhde taas voi johtaa katastrofiin, jonka hintaa asiakas saa jälkikäteen katua pitkään.

Hyvän suhteen merkitys ei ole ihan mitätön. Esimerkiksi yksi maailman menestyneimmistä konsulteista, ruotsalainen Peter Kraljc (joka tunnetaan myös nimellä Peter the Greek, ”Kreikan kreivi”) on kertonut, että konsulttitoiminnassa 90 prosenttia onnistumisesta tulee siitä, että asiakkaan saa sitoutumaan konsulttiin.

Konsulttibisneksen parhaat tekijät ovatkin usein myös parhaita bestiksiä asiakkaiden kanssa. Ja heitä pidetäänkin parhaina juuri siksi, että heidän kanssaan voi puhua kaikesta, myös siitä mistä ei muuten uskaltaisi.

Olen itse todennut tämän ilmiön omakohtaisesti. Jos jokin asia vaivaa tai harmittaa, on parasta puhua siitä mahdollisimman pian, jotta asia ei lähde paisumaan.

Avoimuuden kautta oppii ymmärtämään toista paremmin. Mitä enemmän tietää asiakkaan liiketoiminnasta, haasteista ja suunnitelmista, sen paremmin voi auttaa ja sen helpompaa on yhteistyön tekeminen. Avoimuudella rakennetaan myös luottamusta.

Luottamuksellisten suhteiden merkitys kasvaa koko ajan. Tämä näkyy erityisesti uusissa ilmiöissä kuten verkostotaloudessa. Uudenlainen, joustavampi yhteistyömalli voi tuoda huomattavia säästöjä niin ajassa, kustannuksissa kuin resurssitarpeissakin, mutta vain jos osapuolten välillä on luottamus.

Luottamus rakentuu pikkuhiljaa. Mitä enemmän annat itsestäsi toiselle ja olet valmis puhumaan myös vaikeista asioista, sitä enemmän luottamusta luot ja saat myös itsellesi.

Mutta jos suhde ei perustu luottamukselle, sitä on mahdotonta rakentaa. Konsultti on asiakkaan ystävä ja toimii aina asiakkaan parhaaksi.

Näin myös asiakkaamme ajattelevat meistä. Viimeisimmässä kyselyssä saimme erinomaiset arvosanat luotettavuudesta ja siitä että konsulttimme ovat kokeneita asiantuntijoita.

Näin se onkin, meidän mielestämme on ensiarvoisen tärkeää toimia asiakkaan parhaaksi ja toteuttaa asiakkaan asettamat tavoitteet ja odotukset. Ja jos asiakas sen ansiosta pääsee tavoitteisiinsa, mekin olemme onnistuneet.

Asiakkaana arvostan sitä, että voin soittaa yhteyshenkilölleni ja jutella mistä asiasta tahansa. Olemme molemmat vastuussa asiakkaan projektista ja siksi on tärkeää että keskusteluyhteys on avoin.

Koen että minulla ja kumppaneillani on yhteinen maali ja puhumme samaa kieltä. Näin ollen on helpompi kommunikoida.

En usko että saisin samanlaisia tuloksia, jos joutuisin hankkimaan asiantuntijat ulkopuoleta.

Kun joku tuntee yrityksen, tuotteet ja prosessit kuin omat taskunsa, hän osaa antaa meille juuri oikeanlaista näkemystä, vinkkejä ja ehdotuksia. Ja ne ovat todella tarpeen!

Tämä on sellainen konsulttipalvelu, johon kannattaa sijoittaa, sillä se maksaa itsensä varmasti takaisin!

Kysyimme asiakkailtamme, miksi he haluavat toimia meidän kanssamme.

Olemme saaneet paljon kehuja hyvästä yhteistyöstä ja siitä, että me keskitymme olennaiseen ja saamme paljon aikaiseksi. Myös me arvostamme kumppaneidemme asiantuntijuutta. Siksi uskomme, että kumppanuus kanssamme hyödyttää sekä asiakastamme että meitä molempia.

Luottamuksesta on vaikea puhua. Sen vuoksi kysyimmekin asiakkailta, minkä he kokevat luottamukseksi.

Joustavuus. Minulle on tärkeää, että voin keskustella avoimesti ja kertoa myös jos minulla on huonoja kokemuksia yhteistyöstä jonkun toimijan kanssa. Sen ansiosta yhteistyö toimii eikä tule yllätyksiä.

Sovitut asiat pitävät. Meidän täytyy luottaa toisiimme, että voimme keskittyä ydintekemiseemme. Emme ole toistemme kilpailijoita ja siksi voin luottaa siihen, ettei meitä käytetä toisiamme vastaan. Voin luottaa myös siihen että sovittu hinta pitää ja aikataulut pitävät.

Voin olla täysin varma että projekti pysyy aikataulussa ja budjetissa. Me uskomme itseemme ja siihen, mitä me teemme ja osaamme, joten voin luottaa siihen että meidän tapamme tehdä töitä sopii myös yhteistyökumppanille.

Konsultit osaavat tuoda oman näkökulmansa asioihin. Vaikka meillä on itsellämmekin asiantuntemusta, voi olla asioita joissa joku muu on parempi.

Joustavuus on kaiken A ja O. Projektin tavoitteet saattavat matkan aikana muuttua, tai aikataulu ei ole alusta saakka täysin selvillä. On hyvä, jos konsultti ymmärtää tämän, sillä silloin voimme muokata projektin tavoitetta, budjettia ja aikataulua joustavasti. On kuitenkin tärkeää, että projektin tavoite, tulokset ja budjetti on hyvin määritelty heti alusta asti, jotta ne eivät pääse muuttumaan matkan varrella. Lisäksi on hyvä, jos konsultilta löytyy luovuutta ja uskallusta lähteä ideoimaan sellaisiakin asioita, joita me emme olisi osanneet ajatella. Hyvä konsultti osaa esittää sellaisia kysymyksiä, joihin ei välttämättä muuten olisi osannut hakea vastausta.

Hyvä konsultti on luova ja innovatiivinen ja keksii uudenlaisia ratkaisuja ja tapoja tehdä asioita. Hyvä konsultti pystyy myös asettumaan asiakkaan rooliin ja pystyy tuomaan asiakkaalle lisäarvoa esimerkiksi haastamalla ja kyseenalaistamalla asiakasta sekä esittämällä uusia ja erilaisia ideoita, joita asiakas ei ole aikaisemmin tullut ajatelleeksi. Konsultti osaa myös nähdä, milloin asiakas ei ole varma ratkaisuistaan, jolloin hän voi esittää niihin parempia ja erilaisia ratkaisuja sekä haastaa asiakkaan tekemään parempia ja erilaisia päätöksiä. Hyvä konsultti osaa myös haastaa asiakasta, jos havaitsee tämän toimivan vastoin asiakkaan omia tavoitteita tai ei välttämättä toimi niin kuin on aikaisemmin puhunut. On hyvä, jos konsultti ymmärtää asiakkaan toimialaa, toimintatapoja ja tavoitteita, sillä tällöin hän pystyy helpommin löytämään asiakkaalle sopivat ratkaisut. Konsultti pystyy myös auttamaan asiakasta miettimään asioita asiakkaan kannalta parhaalla tavalla.

Hyvä konsultti tuntee oman osaamisensa ja oman alansa. Hänellä on hyvät tiedot esimerkiksi asiakasyritysten toimintaympäristöistä sekä toimialojen kehityksestä, hän tuntee kilpailijat, hänen näkemyksensä toimialan tilanteesta ja tulevaisuuden ennusteista on hyvä sekä hänen tietonsa on myös hyvin ajan tasalla. Konsultti on oman alansa ammattilainen. Hänen osaamistaan myös kehitetään koko ajan.

Hyvä konsultti pystyy puhumaan asiakasyritysten kieltä eli puhumaan ja kirjoittamaan sujuvasti ja asiantuntevasti asiakkaan omaa kieltä. Hänen tietonsa, ymmärryksensä ja näkemyksensä asiakkaan tilanteesta sekä myös hänen tietämyksensä asiakkaan toimialoista on hyvä. Konsultti osaa käyttää asiantuntevasti alansa peruskäsitteistöä sekä tuntee myös käyttämänsä kielen erikoiskäsitteet, termit ja määritelmät.

Konsultti on sisäistänyt edustamansa yrityksen arvot ja periaatteet ja toimii niiden mukaan sekä pystyy kertomaan asiakkaalle selkeästi oman yrityksensä periaatteista sekä myös työnantajansa omista periaatteista.

Hyvä konsultti osaa antaa realistisen ja asiantuntevan kuvan asiakkaansa toiminnasta. Hänen tietämyksensä asiakkaansa toimintaympäristöistä ja toimialasta on hyvä ja hänen tietonsa ovat ajan tasalla sekä hän pystyy kertomaan asioista ymmärrettävästi.

Konsultti pystyy kuvaamaan edustamansa yrityksen toiminta-ajatusta ja sen toimintaperiaatteita sekä niiden taustaa ja taustaa myös yleisellä tasolla. Konsultti osaa myös antaa kuvan yrityksensä asiakkaista.

Konsultin omat työskentelytavat sekä asiakkaan tilanteeseen ja tilanteeseen sopiva tyyli on hyvä. Hänen esiintymisensä ja vuorovaikutustapansa on luonteva ja asiallinen. Hänen tapansa esittää asiat ja hänen tyylinsä on sopiva, asiallinen, luonteva, selkeä, selkeä ja ymmärrettävä ja ymmärrettävä ja luonteva ja ymmärrettävä sekä luonteva ja ymmärrettävä sekä luonteva ja ymmärrettävä.

Takaisin ylös #928 Suora linkki tähän

Hae: Verta imevä konsultti

[09:05:49] Prompt: Verta imevä konsultti
Verta imevä konsultti on ollut maanvaiva. Viime vuonna hänen kynsiinsä joutui arviolta joka kuudes yritys, jotka tilasivat konsultin arvioimaan yritysjärjestelyn järkevyyttä.
Suomessa konsultointi maksaa yleensä 100 000 markasta miljoonaan.
Kommentit
Näytä lisää

Takaisin ylös #929 Suora linkki tähän

Hae: Verta imevä konsultti

[09:06:28] Prompt: Verta imevä konsultti
Verta imevä konsultti"
http://www.tietoviikko.fi/kaikki_uutiset/article543330.ece
En ota kantaa siihen, oliko tämä kirjoitus parodiaa vai ei, mutta siitä huolimatta siinä oli joitakin hauskoja ilmaisuja ja joitakin sellaisia ajatuksia, joita voisi jatkokehittää eteenpäin.
Olen esimerkiksi jo aiemmin todennut, että monet IT-alan ongelmista ovat nimenomaan sitä, että monet IT-ammattilaiset pyrkivät ratkaisemaan IT-ongelmia tavalla, jotka soveltuvat paremmin fyysisten laitteiden ongelmien ratkomiseen, eivät IT-alan ongelmien ratkaisuun. Fyysisen maailman puolella erilaiset "korjaa, irroita, asenna"-ratkaisut ovat melko yleisiä. Samoin esimerkiksi hehkulampun vaihtaminen loisteputkeen on yleensä hyvin suoraviivainen ja nopea operaatio, koska lampussa on vain yksi liikkuva osa: kupu, johon loisteputken kupu laitetaan. Hehkulampussahan liikkuvia osia on useampia. Samoin IT-maailmassa erilaisten "korjaa, asenna, konfiguroi, testaa"-tyyppisten ongelmien ratkominen on tavallista, kun taas "korjaa, irroita, testaa" ja "korjaa, asenna, konfiguroi"-tyyppiset ratkaisut ovat harvinaisia ja jopa mahdottomiakin monissa tilanteissa.
Esimerkiksi palvelinkoneiden huolto ei ole sitä, että vaihdetaan vanha palvelinkone uuteen, vaan sitä, että tutkitaan mitä vanhalle palvelimelle pitäisi tai olisi hyvä tehdä, jotta se toimisi paremmin ja tehokkaammin. Palvelimia ei myöskään yleensä vain "asenneta" ja jätetä "roikkumaan". Jos vanha palvelinkone on tarkoitus korvata kokonaan toisella, niin tämä edellyttää käytännössä koko ympäristön rakentamista uudelleen, konfigurointia, testaamista ja niin edelleen.
Softakehityksessäkin olisi hyvä välillä muistaa se, että jos jonkin osan softasta tai ohjelmistosta tekee huonosti tai jättää kokonaan tekemättä, tämä ei välttämättä tarkoita, että ongelma korjaantuisi ostamalla uusi komponentti. Osa ongelmaa voi myös olla se, että komponentin tekijä ei ole osannut tehdä komponenttia oikein tai kunnolla. Vastaavasti jonkin komponentin jättäminen tekemättä ei tarkoita automaattisesti, että ongelma korjaantuisi jättämällä komponentin tekemättä.
Erityisesti olen sitä mieltä, että "konsulttia" parempi ammattinimike esimerkiksi ohjelmiston tai ohjelmiston osan tekijätiimille tai kehittäjälle olisi "ohjelmistokehittäjä". "Konsultti" antaa sellaisen vaikutelman, että kyseessä ei oikeastaan edes olisi ohjelmiston tai ohjelmiston osan tekijä vaan pikemminkin "asiantuntija". Tosiasiassa kuitenkin jokainen ohjelmistosuunnittelua ammattimaisesti tekevä joutuu väistämättä jatkuvasti ja väistämättä olemaan[09:10:49] <93.106.139.93> !stop

Takaisin ylös #930 Suora linkki tähän

Hae: Verta imevä konsultti

[09:11:04] Prompt: Verta imevä konsultti
Verta imevä konsultti

Punnonen on huomannut, että vaikka asiakas haluaa hyvää tulosta, kaikki eivät aina tiedä, mitä se on. Silloin on syytä esittää oikeita kysymyksiä ja auttaa asiakasta määrittelemään oma tavoitteensa. Usein jo keskustelu ja sparraus tuovat uusia näkemyksiä ja tuloksia.

Konsultti voi esimerkiksi selvittää asiakkaalle, millaista on tehokas myynti tai miten ostopäätökseen voidaan vaikuttaa. Konsultti voi myös tuoda uusia tapoja mitata toimintaa, jonka kehittämiseen asiakas ei ole ennen panostanut.

”Jokainen osaa kysyä oikeita kysymyksiä ja tuottaa asiakkaalle ideoita, mutta kaikki eivät ole hyviä saamaan aikaan muutosta”, sanoo Punnonen. Hän painottaa, että muutoksen aikaansaamisen lisäksi konsultti tarvitsee hyviä vuorovaikutustaitoja, sillä työtä tehdään tiiviisti asiakasorganisaatioiden avainhenkilöiden kanssa. Hyvä konsultti saa ihmiset sitoutumaan muutokseen.

Konsultin tehtävä voi olla myös vain kartoittaa, miten asiat ovat tällä hetkellä tai saada aikaan muutosprosesseja, joilla asiat laitetaan kuntoon.

”Tehtävä riippuu täysin tilanteesta. Usein muutos alkaa konsultista ja jatkuu myöhemmin konsultin lähdettyä, jolloin konsultin tehtäväksi tulee muutoksen jatkaminen.”