Haastemies

PenaPedia
Siirry navigaatioonSiirry hakuun

Haastemies on tuomioistuinlaitoksen alaisuudessa suoritettava koiran virka, jossa virankuvaan kuuluu Tiedoksiantojen toimittaminen, allekirjoitusten kerjääminen ja yleinen muu tavallisten ihmisten tavallisen elämän kiusaaminen ja häiriköinti suorana toimintana tai etäviestimen välityksellä.

Pätevyysvaatimukset

Haastemiehenä toimitettavaan koiran virkaan sovelletaan seuraavia pätevyysvaatimuksia:

  1. Kelpoisuusvaatimuksena on sellainen taito ja kyky, jota viran hoitaminen edellyttää.

Koiran viran hoito - koiran luukusta?

Vouti vai Haastemies?

24.10.2014 00:33, Kaleva

Suomen Merimies-Unioni aikoo tehdä rikosilmoituksen Helsingin ulosottoviraston asiamiehistä, jotka liiton mukaan tulivat tänään iltapäivällä omin avuin liiton toimistolle Helsingissä ja käyttäytyivät häiritsevästi. Asiasta kertoo unionin puheenjohtaja Simo Zitting STT:lle.

Zitting ei itse ollut paikalla välikohtauksen sattuessa, mutta kertoo STT:lle, että hänen käsityksensä mukaan yksi tai useampia henkilöitä tunkeutui toimistolle asiakaspalveluluukun kautta ja käyttäytyi uhkaavasti. Myöhemmin illalla nämä henkilöt menivät Zittingin mukaan yleisavaimella sisään liiton lakimiehen asuntoon.

- En tiedä, mistä he olivat yksityisasunnon yleisavaimen saaneet, he jättivät asuntoon pinon papereita.

Zittingin mukaan unioni katsoo, että sekä lakimiehen asuntoon että toimistolle murtauduttiin. Hän sanoo, että tapahtumista tehdään rikosilmoitus ja hänen mukaansa "asia tullaan viemään niin pitkälle kuin on tarpeen".

- Tämä on tyrmistyttävää toimintaa.

Zitting uskoo, että välikohtaus saattaa liittyä Vaasassa olevaan venäläislaivaan, jonka työehdoista on kiistaa varustamon kanssa.

- Se on ainoa vireillä oleva konflikti tällä hetkellä.

Liitto kertoi välikohtauksesta myös tiedotteella. Rikosilmoituksen tekemisestä uutisoi ensin Helsingin Sanomat eli Pravda.

Katso myös