Etusivu
PenaPedia
Tietoa Penasta
Valtiopäivät
Pena Palsta
Kuvakalleria
Savukehinnasto
Linkkejä
Materiaalia
Vanhat tiedotteet

Ajoneuvotietokanta (PROTO)
Osoitetietokanta (V.2 Tulossa!)

Yritystietokanta (UINUAA)

Vanhat uutiset

Sähkönsiirron tariffilaskuri

Lääketietokanta

Wikiselain

Kappale Kauneinta Suomea
Metsäkaatopaikkoja
--> Adolf <--
LOTTO-numerot

PenaNetworksin museo
PenaNetworksin kirjasto

Suosittelemme
Ääliömäiset sivustot
Artikkelien kommentit

Pulautteet

<Arabia> IDO-tuoteperheemme mallin 59 wc-kulho ei tukkeudu virtsasta eikä ulosteesta.
<Nimi muutettu> Juuri saamien tietojen mukaan, joku on paskantanut IDO-59:n tukkoon, eikös olekkin mahtavaa?
<1czy7q> tv9cae
<Eläkemiljardit> Ylelle annettu määräraha nousi edellisen vuoden 557 miljoonasta eurosta. Kasvua oli noin 19 miljoonaa euroa, eli runsaat kolme prosenttia. Valtion talousarvion perusteella määräraha on paisumassa tänä vuonna jo yli 595 miljoonaan euroon.
<SOK> Ruoan hinta voi ainoastaan nousta. Ne on ne tuottajainhinnat, jotka laskevat.

Nimesi:

Lausahdus:

53 Käyttäjää paikalla! 0.0073139667510986

Muista katsoa myös paikallaolijat!

Herra_Snellman

Salora SV 8300 videonauhuri

Moni kakku on päältä kaunis, muttä sisältä voi olla aivan jotain muuta. Satuin löytämään eräältä jäteasemalta Salora SV 8300 videonauhurin. Pidän kovasti Saloran tuotteista, koska niitä löytää niin helposti ja niihin on olemassa hyvät dokumentit vielä nykyäänkin. Otin nauhurin mukaan täysin tietämättömänä mihin soppaan olen käteni työntämässä.


Eikö olekin kaunis laite. Oikein mainostetaan värinauhuriksi.


Kyllä, kyllä! Langallinen kaukosäätömahdollisuus.


Eikä mitään vitun scartteja! >:@


VOI JUMALAUTA >:@ sehän on yltä päältänsä muovivalupaskassa! Saatana! Onhan tuo toki vanha, mutta en olisi uskonut sen noin muovitettu kuitenkaan olevan tai no olisi se pitänyt painosta arvata!


Mekaniikka on peitetty muovilla >:@ Joskus oli semmosia koneita missä mekaniikalla oli oma runko joka sitten oli muovirungossa kiinni, eli koko kasettipesän pystyi irrottamaan sieltä. Ne taisi olla ylhäältä päin ladattavia. Huono puoli semmosessa on, ettei kovin vanhoissa ole hidasta nopeutta yleensä koti nauhoitukset on tehty hitaalla.

Kokeilin toimintaa jollakin satunnaisella kasetilla, mekaniikka toimi täydellisesti, mutta kuvarumpu >:O Se piti ihme ääntä, se ääni ei ollut mekaaninen vaan sähköinen vähän saman kaltainen ääni kun meillä olisi sähkömoottori, joka pyörii katkaistaan sähköt ja pistetään päälle semmonen töksähdys noin sekunnin välein.


Päätin katsoa tuleeko kuvaa, kuva näytti lumisateiselta ja semmoselta kun olisi telkkarista juovataajuus päin vittua. Silmääni pisti monen kirjavat säätimet, joihin en malttanut olla kajoamatta. Hämärässä en nähnyt lukea mitä siinä luki säätelin jokaista ja yhdestä joka on tuo DRUM NR ruuvi säätyi rummun pyörimisnopeus >:O Sitä kun kiersi pyörimään kovempaa tuli kohta, jossa kuvan särinät ja rummun pitämät tökötykset katosivat aivan kuin rummun pyörimisnopeus olisi tahdistunut johonkin. DRUM kohdan muut kaksi muuta säädintä ei vaikuttanut mitenkään kuvaan, kun taas nuo SW-säätimet joko nosti tai laski kohinaista viivaa kuvaruudulla.


Söin ranskalaisia ja alkoi ruokalevon väsymys hiipiä ja huomasin testinauhan olevan jokin lentokone aiheinen elokuva, ne on yleensä hyviä päätin sitten katsella laatu nauhurista elokuvan.

On tuossa kuitenkin vikaa kyllä kuvan parempilaatuinen kuuluisi jopa VHS-laitteissa olla ja jos pistää pauselle tai pikakelaa niin kuvan "tahdistus" putoaa ja muuttuu kohinaiseksi. Mitään nauhuri tekniikasta tietämättä en tälle pystyisi mitään tehdä.


Pistän siis koneen lihoiksi. Otan UHF-modulaattorin talteen, tässä on erikoisuus tämä lähettää Test Signal - asennolla myös äänelle piippiä.


Pitänee pitää silmät auki, jos jostain löytyisi kuvanauhuritekniikkaa käsittelevia teoksia voisi olla ihan mielenkiintoisia, vaikka ennemmän minua televisiovastaanottimet kiinnostaa.

Muistan pienenä, kun pitkään tahdoin videonauhuria katselin kuukausi tolkulla keltaisesta pörssistä sopivia, joihin rahat riittäisivät, kunnes se löytyi! Orimattilassa oli joku setä, joka korjaili niitä ja sillä oli paljon nauhureita. Lähdimme isän kanssa hakemaan nauhuria taisi maksaa pari kymppiä. Saman päivän aikana se hajosi :( ei välillä pyörittänyt nauhaa pyöritys moottorin virta katkeili se oli harmillista kun se oli kaksinopeuksinen! Veimme sen takasin ja sain tilalle ylhäältäpäin ladattavan yksinopeuksisen se oli pieni pettymys.

13.04.2011

Keskustele aiheesta

Onko Teillä mielipiteitä, lausuntoja tai muuta tietoa aiheesta? Oliko artikkelissamme asiavirheitä?
Olkaa hyvä ja kirjoittakaa mietteenne kommenttilomakkeeseen. Aina on hyvä keskustelu mielenkiintoisista aiheista on aina tervetullutta!

Nimi:
Viesti:

Etunimi / First name (required):

Copyright © PenaNetworks säätiöt 2006 - 2024