Etusivu
Tietoa Penasta
PenaPedia
Pena Palsta
Kuvakalleria
Savukehinnasto
Linkkejä
Materiaalia

Ajoneuvotietokanta (BETA)
Osoitetietokanta (BETA)

Yritystietokanta (BETA)

Vanhat uutiset

Sähkönsiirron tariffilaskuri

Uutta! Lääketietokanta

Kappale Kauneinta Suomea
Metsäkaatopaikkoja
--> Adolf <--
LOTTO-numerot

PenaNetworksin museo
PenaNetworksin kirjasto

Suosittelemme Ääliömäiset sivustot

Olettehan huomanneet PenaSäätiöiden uuden osoitteen?

penasaatiot.org KYLLÄ
Ei voi olla huomaamatta!

Aiemmat kyselyt

Pulautteet

<Vurgholm> Mun pierut haisee kortongille
<Vurgholm> Kirjoitat aiheesta sen verran asiantuntevasti, että taustalla täytyy olla todella paljon omakohtaista kokemusta.
<punks was not dead> Lue ja toteuta: Kusi, paska, pillu, kuukautisvittu, tuhnu, oksennus, paskaperse, rapula, runkkari, lesbo, hintti, läski, huora, neekeri, ählämi, karvakäsi, homo, pieru, kortonki, urpo, töhö, juippi, juntti, einari, mutakuono, savunaama, spurgu, työtön, onanisti, lesta, huoran penkka, nössö, räkänokka, uusavuton, mustalaine, tampooni hintti, penkin haistelija, ääliö, narkkari,
<Kari Linna> Lääkäri Kari Linna imee kyrpää kun asiakas käy hänen vastaan otolla lääkärissä
<Spurdo> Ebin

Nimesi:

Lausahdus:

65 käyttäjää paikalla

Muista katsoa myös paikallaolijat!

Sähkönsiirron hintatariffien vertailu kulutusprofiilin mukaisesti

Näytös #1

*** Tämä ohjelma on vielä pahasti kesken! ***
Tässä on tehty nyt vain minimi mitä tarvitaan tuohon tuloksen saamiseen - ei minkäänlaista virheenkorjausta tai muutakaan! Tein hätäisesti pari virheenkäsittelijää - siis todella hätäisesti!
Lukematiedot voidaan hakea Datahubista, joka on uusi, vastikään perustettu, Fingridin ylläpitämä valtakunnallinen pooli, jossa käyttöpaikat, sähkön myyjät sekä jakeluverkon haltijat pitävät yhteistä tietokantaa.
(Mainittakoon kyseessä olleen 50 miljoonan hanke ;))

Kirjaudu Datahubiin sisään pankkitunnuksilla -> Valitse käyttöpaikka -> Lataa tiedot cvs muodossa ja pastea tuohon textboxiin. Huomioi, että näet vain sopimukset, jotka ovat omalla hetullasi voimassa. Ei samanssa taloudessa asuvien, ei puolisoiden, lasten, omistamien kiinteistöjen mikäli ei ole omalla hetulla verkkopalvelusopimusta.

Datassa on nähtävillä oma käyttöpaikkatunnus (kuka sillä tekee mitään ??) mutta me PenaSäätiöillä emme tallenna tähän kopioituja tietoja mihinkään. Koko ohjelma toimii - kokonaisuudessaan käyttäjän selaimessa, eikä tee mitään pyyntöä palvelimelle laskennan kuluessa. Lähdekoodi on kaikkien nähtävillä (toki pitää tietää kuinka se katsotaan)
Koko hoito on irronnut spin-off homma tuosta: Sähkömittarin pulssien lukeminen

Ole hyvä ja syötä pyydetyt tiedot: Löydät ne oman jakeluverkonhaltijan web-sivuilta. Oletusarvona NIVOS OY:n hinnasto.

Päiväsähkön hinta: snt / kWh
Yösähkön hinta: snt / kWh
1-aika mittauksen hinta: snt / kWh

1-aika mittauksen perusmaksu: EUR / kk
2-aika mittauksen perusmaksu: EUR / kk

Liitä tähän datahubin kulutushistoria. ; - merkki toimii erottimena.
Älä turhaan yritä pasteta jakeluverkon haltijan tai sähköenergian myyjän sivuilta poimittua dataa, koska se ei kuitenkaan toimi.
Nykyisellään tämmöisessä online-laskurissa on jopa järkeä, kun Datahub tarjoilee kaikken yhtiöiden datan samassa formaatissa.

Esimerkki yhden tunnin rivistä:

243007603116000609;81562867004030;PT1H;kWh;2022-04-09T06:00:00Z;2.19;OK
Ohjelma ajaa rivi kerrallaan, parsii indexit 4 ja 5 esille ja summaa tuntien mukaan kumpaan tariffiin kyseisen tunnin kulutus ajoittuu. Ei siis mitään rakettitiedettä.

TODO:
- Asiakas voi valita delimiterin
- Asiakas voi muuttaa sarakkeiden järjestystä
- Asiakas voi modata mistä systeemistä tahansa tämän tiedon säädettävissä olevan erotinmerkin sekä muuttamalla sarakkeiden järjestystä
- Ajan laskeminen
- Vikasietoisuuden parantaminen
- Takaraivossa itää ajatus ajaa NordPoolin koko historian sähkönhinnat omaan talteen, jolloin saman kaltainen ohjelma voidaan tehdä spot-hinnoillekin.

Ehkä lopullinen versio voi olla täysin säädettävissä - mutta oletusarvoin olevan yhteensopiva datahubin kanssa. Näemmä PenaSäätiöt tarjoavat koneiston, jonka Asiakkaat voivat parametroida oman mielensä mukaisesti.

Copyright © PenaNetworks säätiöt 2006 - 2023