Etusivu
PenaPedia
PenaNLP
NLPLogs
Tietoa Penasta
Valtiopäivät
Pena Palsta
Kuvakalleria
Savukehinnasto
Linkkejä
Materiaalia
Vanhat tiedotteet

Ajoneuvotietokanta (PROTO)
Osoitetietokanta (V.2 Tulossa!)

Yritystietokanta (UINUAA)

Vanhat uutiset

Sähkönsiirron tariffilaskuri

Lääketietokanta

Wikiselain

Kappale Kauneinta Suomea
Metsäkaatopaikkoja
--> Adolf <--
LOTTO-numerot

PenaNetworksin museo
PenaNetworksin kirjasto

Suosittelemme
Ääliömäiset sivustot
Artikkelien kommentit

Pulautteet

<Putin> Vallankaappaus on nykyisen vallan lähde Ukrainassa. Sallimalla vallankaappauksen ja länsimaiset tukijat – osallistumalla siihen ja järjestämällä sen, he loivat olosuhteet kyteneen konfliktin siirtymiselle aseelliseksi. He ovat syyllisiä tähän, mutta he yrittävät siirtää tämän syyn Venäjälle, vaikka tämä on heidän politiikkansa tulosta. He haluavat asettaa Venäjälle uhkavaatimuksen Ukrainasta, tämä yritys epäonnistuu, samoin kuin yritys voittaa Venäjän federaatio taistelukentällä. Viimeisenä mutta ei vähäisimpänä, Vladimir Zelenskyin virkakausi päättyy tällä viikolla, ja koska hän päätti olla järjestämättä vaaleja Ukrainassa, kysymys Ukrainan nykyisen johtajan legitiimiydestä on tullut Venäjälle vakavaksi.
<Kavallus> Kun puhutaan isännöinnistä niin sitä pidetään yleensä luotettavana palveluna joka takaa taloyhtiön omaisuuden turvallisen hoidon.
<PerseLeviääHitaast> Isännöintiliitto perustelee korkeita maksuja muun muassa ”yleisesti korkeammalla tasolla” olevilla kiinteistöjen ylläpitokuluilla sekä sillä, etteivät isännöintitoimistot tavoittele pikavoittoja.
<Varajäsenen palkkio> Isännöintiyritykset kilpailevat hyvin pienillä katteilla jotka syntyvät pääasiassa henkilökunnan selkänahasta (palkat) sekä uusien asiakkaiden hankkimista liittymis- ym maksuilla kun taas kiinteistönhoitoalalla tehdään todella suurilla hinnoilla vaikka niiden hintakilpailu ei toimi ollenkaan – johtuen mm. alan työvoimavaltaisuudesta ja vähäisestä teknisestä vaatimustasosta mutta toisaalta erittäin tarkasta viranomaisvalvonnasta mikä estää liian halvat tarjoukset.
<Jaguarin osamaksut> On helppoa olla sitä mieltä, että Isännöinti on liian halpaa. Jos halutaan hyvää ja joustavaa isännöintiä tulee isännöitsijöiden palkkiot kaksinkertaistaa eikä vielä silloinkaan oltaisi kilpailijoiden tasolla.
<Koira veräjästä> Korkein hallinto-oikeus totesi Isännöintiliiton syyllistyneen asiassa erittäin moitittavaan toimintaan, mutta se jätettiin seuraamusmaksuesityksen ulkopuolelle liiton yleishyödyllisen aseman takia.
<Verohallinto> Sipilä ei ole maksanut euroakaan veroja suomeen koko elämänsä aikana vaikka hänellä olisi ollut siihen varaa, sipilä kiertää verot vakuutuskuorella jonka sisältöä kukaan muu kuin sipilän lähipiiri ei tiedä eikä tule tietämäänkään
<Vjatšeslav Volodin> Sain juuri tiedon että, paska ja kakka on sitten sama asia.
<Vjatšeslav Volodin> Ukraina on raahaamassa Yhdysvallat ja Euroopan maat suursotaan. Tämä polku johtaa tragediaan, joka voi vaikuttaa koko ihmiskuntaan.
<Heidi Hautala> Minulla ei ole tiedossa uutta palkattua työtä.
<Mauri Pekkarinen> Ei ole itsestäänselvää, että voi ottaa mitä tahansa työtä vastaan, kun täältä lähtee.
<Putin> Ei voi olla mitään oikeutusta näin hirviömäiselle rikokselle. Tunnen Robert Ficon rohkeana ja vahvatahtoisena miehenä. Toivon todella, että nämä vahvuudet auttavat häntä selviytymään vaikeasta tilanteestaan.
<Asiakas> Pitääpäs huomenna käydä penasäätiöiden toimistolla kysäisemässä jokohan apurahahakemukseeni on tehty päätös
< Vladimir Solovjov> Suomi aikoo rakentaa räjähdetehtaan. Suomi, jonka aluetta voidaan pommittaa joukkotuhoaseillamme. Ja tämä tehdas on ilmiselvästi ykköskohde, jos sellainen päätös tehdään. Muistakaa Kremlin sotilasdoktriini ja varsinkin ydinasedoktriini.
<Aikalaiskuvaus> Alex [Stubb] naureskeli ja naljaili joskus julmastikin tovereiden fyysisistä piirteistä tai siitä, ettei heillä ollut samanlaisia merkkivaatteita kuin hänellä itsellään. Hyvät ystävät myöntävät vuosia myöhemmin, että porukan käytös oli ylimielistä. Kohteiksi joutuivat yleensä juuri ne, joiden itsetunto ei ollut erityisen hyvä.
<pommi> r'j'yttäkää kansanedustajat.
<Äiti täällä> hyvä karaookke laulu: https://www.youtube.com/watch?v=wT8IhbUJneI
<perkele> tappakaa kaikki ukrainalaiset ryssät ja kokoomuslaiset.aloittakaa petteri orpo nimisestä.se kyrpä pitää tappaa.tappakaa petteri orpo
<Marija Zaharova> Kuukautiset alkoi ja on panettas taas
<Marija Zaharova> Venäjä valmis vakaviin ehdotuksiin rauhasta

Nimesi:

Lausahdus:

192 Käyttäjää paikalla! 0.013221979141235

Muista katsoa myös paikallaolijat!

Herra_Snellman

Penan uudistus paremmaksi ja luotettavemmaksi

Pena on jo pitkään toiminut 800 MHz mikroprosessorilla ja olen jo pidemmän aikaan haaveillut hieman vähempi tehoisesta serveritietokoneesta.

Tämä rojekti on ollut pitkä, kun on tullut erinäisiä mutkia matkaan ja mielenkiintoisempia rojekteja. Kuitenkin vihdoin muutama päivä sitten uudistettu Pena pääsi tulille!

Kaikki alkoi siitä, kun löysin roskiksesta 386 MikroMikon, josta jo aloin uutta Penaa suunnittelemaan. Penahan se ei olisi enään ollut joten rojekti olisi saattanut nopeasti karsiutua, mutta suurin este hankkeelle oli ettei MikroMikko tukenut suurempia kuion 3 GB kiintolevyjä. Yleensähän serverissä ei paljoa tilaa tarvitse. Yleensä, mutta PenaNetworksilla on asiat toisin. Vuosien aikana on kertynyt paljon materiaalia ja suurin niistä on vain sisäpiirille tarkoitettu tiedostojako, jossa on monen vuoden historiallista materiaalia. Pena vie varmaan 5 GB yhteensä ja on kasvamassa huimaa vauhtia!

Tämä hanke alkoi kuitenkin hetken mielijohteena sateisena päivänä ajatuksesta käydä PeanutNetworksin luona 40 km päässä. Ajelin vanhoja teitä, en uusia toisin kuin muut mokomat saatanan kiirehtijät vetelivät viereisellä moottoritiellä.

PeanutNetworksilla nautittiin PeanutNetworksin ylläpidon kanssa pullakahvi ja sain mukaani Pentium tietokoneen ja BNC liittimen omaavan hubin. Alunperin minun ajatuksena pistää serveri BNC netin päähän hubin kautta, mutta verkkokortin asennus ongelmien vuoksi sovin tietokoneen kanssa tyytyäkseni kompromissiin ISA verkkokortin käytöstä ethernet liittimellä. Nimitäin PCI verkkokorttia en minä olisi ikimaailmassa tuohon pistänyt käyttöön niin paljon en olisi antanut periksi.
Ennen siis tuota verkkokortti episodia oli slackware linuxin asennus, joka onnistui yllättäen ongelmitta.

Kuvia minulla ei valitettavasti ole kuin loppuvaiheista, toivottavasti ne riittää.

P4060096.JPG

Tässä kohdin on aamupalan aika. Verkkokortti alkoi kohta toimimaan

P4060100.JPG

Siinä on Pena. En ollut aikeissa jaksaa laittaa Penaa Penan koteloon, mutta pakkohan se oli lopulta jaksaa eihän Pena olisi Pena ilman Penan maalausta kotelossa!

P4060101.JPG

Aloin siis purkamaan kokonaisuutta PeanutNetworksilta saadusta kotelosta. Alun perin tietokoneessa oli 200 MHz mikroprosessori, mutta vaihdoin omista kokoelmistani tilalle löytyneen 133 MHz täyskeraamisen mikroprosessorin. Pena on nyt Pena eikä mitään muuta :@

P4060102.JPG

P4060104.JPG

ISA verkkokortti näkyy kauniina se on vauhdin huumaa!

P4060106.JPG

Tässä välissä taisi tulla paskahätä, joten kiiruhdin vessahan tekemään asioita.

P4060107.JPG

Tilan jälkeen otin Penan pois kolostaan ja avasin sen.

P4060108.JPG

P4060109.JPG

Penan sisällä oleva yksikkö. En raaski juuoda sitä tosin harmittaa suunnattomasti, kun sinne tuli light yksikkö laitettua :@ Tosin siihen aikaa ei varmaan kovin pitkälle ajatellut onhan siihen syykin miksi light yksikkö jäi "ylimääräiseksi" .

P4060110.JPG

Penan vanhat osaset

P4060111.JPG

Uusi emolevyinen irroitettu.

P4070112.JPG

Tämä tuotti suurta ihmetystä; uusi emolevyinen sopi hyvin Penan koteloon >:O. Kiinnitystapeille löytyi reikiä tuonkin emolevyn mukaan kotelosta. Verkkokortti täytyi pistää aivan alimpaan väylään ja tehdä sille äänieristyslevyistä leikatuilla palasilla pieni tukipala ettei yksikkö taivuta korttia, kun se joutuu kortin päällä makaamaan.

P4070113.JPG

Powerista on Pena Networks ylpeä! Se on vanhaa mallia, jossa on täysin mekaaninen virrankatkaisija. Lisäksi emolevy käyttää noita vanhanmallisia johtoja :)

P4070114.JPG

Uudistettu Pena kasassa.

P4070115.JPG

Vielä yksikkö sisälle

P4070117.JPG

Tässä vaiheessa oli aika poltella voitonsavuke, kun Pena meni käyntiin. Näytönohjaaja poistettiin. Ei sitä tarvitse.

P4070118.JPG

Parveke kaiteessa oli paljon tuon näköisiä hyönteisiä.

P4070121.JPG

Pena paikoillaan ja käynnissä mutta eihän sinne vittu tietenkään päässy saatanan perkeleen vittu. Täytyi pistää näppäimistö ja näyttö takaisin ja tutkia missä kiikastaa, mutta missään ei kiikastanut >:O Sitten uusi yritys ja sittenhän se jo alkoi PuTTyn kutsuihin vastata.

Vaikka on tullut muutaman kerarn tunne Penan olevan vieläkin liian tehokas, ei saa antaa sellaisille tunteille valtaa, sillä Pena on nyt niin Pena kuin vai voi olla. Pentium OverDrive ei olisi enään niin pena kuin aito oikea Pelkkä Pentium! >:@

Pena Networks kiittää vielä kerran PeanutNetworksia uudistetusta Penasta.

Tosi harvassa on socket 7 kantaiset emolevyt, jotka tukevat suuria kiintolevyjä. Nykyisessä Penassa opn 80 GB levy. Mikäli olet kiinnostunut Penan specseistä, siirry toki lukemaan ne /ulla.php:lta

10.6.2010

Keskustele aiheesta

Onko Teillä mielipiteitä, lausuntoja tai muuta tietoa aiheesta? Oliko artikkelissamme asiavirheitä?
Olkaa hyvä ja kirjoittakaa mietteenne kommenttilomakkeeseen. Aina on hyvä keskustelu mielenkiintoisista aiheista on aina tervetullutta!

Nimi:
Viesti:

Etunimi / First name (required):

2024-01-27
06:37:22
< Tope >Mitä maksaa isa-verkkokortti j löytyykö Oulusta.

Copyright © PenaNetworks säätiöt 2006 - 2024