Ei kahvia, kiitos, ei koskaan!!

Ihmiset kiittävät kahvinvastustajia

Kuinka kahviriippuvuudesta päästään eroon?

Saimme jälleen vastattavaksi kiperän kysymyksen, joka on askarruttanut niin monia sitten ihmisen alistuttua kahvin orjuuteen:
hei. olen himpinen ja olen kahvista riippuvainen... muistan sen ensimmäisen kerran kun sain tuota paholaisen mustaa juomaa maistaakseni. olin silloin 12v. ja niin tietämätön elämän vaaroista... olimme vanhempieni kanssa vieraisilla ja istuimme rauhassa heidän sohvalla (tarkemmin ajatellen minä istuin rauhassa, vanhempani tärisivät ja hikoilivat kahvinpuutteesta vierelläni), kunnes keittiöstä kuului "tulkaahan kahville". vanhempani ryntäsivät keittiöön kuola poskelta valuen ja alkoivat ryystämään kahvia pannu kaupalla... kun itse saavuin keittiöön, niin emäntämme ilmoitti että hänellä ei olekkaan limpparia eikä mehua (näin jälkeenpäin ajatellen se tuntuu kuin he olisivat juonineet koko homman jotta saisivat minut juomaan kahvia), joten tarjouuin maistamaan kahvia... siitä se alkoi, julma kierteeni kahvin parissa... nykyään juon kahvia noin tunnin välein (jopa yöllä)... olen kahvin takia menettänyt työpaikkani ja vaimoni ja kotini. olen käynyt ystävieni kimppun koska heillä ei ole ollut tarjota minulle kahvia!!! jopa tälläkin hetkellä kahvinkeitin pitää takanani vaativaa pörinää ja valmistaa minulle sitä suloista eliksiiriä jota niin vihaan ja rakstan. olen joutunut pahaan kierteeseen ja nyt toivon teiltä apua katuojastani nousemiseen.

ystävällisin terveisin: himpula "kahvinaama" himpinen

Kahvinvastustajat vastaavat

Olet sikäli armollisessa tilanteessa, että tiedostat itse surullisen kohtalosi. Moni kohtalotoverisi pitää kahvin sumentamaa ajatteluaan, kitkerän liemen himoaan, tärinää aamulla ja illalla, päänsärkyään, alakuloaan — lista on karua luettavaa ja lähes loputon — luonnollisena olotilana, johon ei ole olemassa muutosta. Lisää samanlaisia järkyttäviä oireita ja niiden kuvauksia löytyy täältä. Tunnistat varmaankin itsessäsi lukuisia noista oireista. Toivottavasti esimerkkisi antaa rohkeutta muillekin tunnustaa elämän menneen kahvin orjuuden alaiseksi syöksykierteeksi, jossa katuoja on vain välietappi.

Kysymykseesi ei ole yhtä ainoaa oikeaa vastausta. Kahviriippuvuus on monimutkainen psykososiaalinen ongelma, johon liittyy myös fyysinen ulottuvuus. Kuten olet varmaankin monien muiden lailla havainnut, kahvin käytön lopettaminen ei tunnu auttavan. Ympäröivä yhteiskunta ajaa ihmiset tavalla tai toisella takaisin kahvin käytön turmiollisen tavan pariin. Sinulla on kuitenkin se tärkein: halu lopettaa. Se ratkaisee kaiken, ja olemalla luja pääset kahviriippuvuudesta ennen pitkää eroon.

Loimme ohjelman, jolla kahviriippuvuudesta on mahdollista parantua. Se löytyy täältä.

Tarinasi myös kertoo karua kieltään siitä, miten häikäilemättömästi terveitä nuoria ihmisiä houkutellaan kahvin orjuuteen. Täällä on lisää tietoa mm. valheista ja epäilyttävistä keinoista, joilla ihmisiä houkutellaan kahvin turmiolliseen orjuuteen.

Pysy lujana ja kerro muillekin niistä vaaroista, joita kahvinhimo aiheuttaa terveelle ihmiselle!

Fakta: kahvinhimo on tuhonnut tuhansia elämiä.

Fakta: kahvin pariin houkutellaan vuosittain tuhansia nuoria, terveitä ihmisiä.

Fakta: kahvikierre voi kestää elämän loppuun asti.

Fakta: vain kahvin laittomuus voi pelastaa yhteiskuntamme.

Oikeita tietoja kahvista

Muista: Älä juo edes puolta kupillista, vaikka muut joisivat. Kieltäydy kahvista aina pontevasti niin, ettei sinulle edes yritetä tarjota uudestaan. Näytä muille esimerkkiä ja yritä saada muutkin vakuuttuneiksi kahvinjuonnin vääryydestä. Vain olemalla luja voit voittaa.