Etusivu
PenaPedia
Tietoa Penasta
Valtiopäivät
Pena Palsta
Kuvakalleria
Savukehinnasto
Linkkejä
Materiaalia
Vanhat tiedotteet

Ajoneuvotietokanta (PROTO)
Osoitetietokanta (V.2 Tulossa!)

Yritystietokanta (UINUAA)

Vanhat uutiset

Sähkönsiirron tariffilaskuri

Lääketietokanta

Wikiselain

Kappale Kauneinta Suomea
Metsäkaatopaikkoja
--> Adolf <--
LOTTO-numerot

PenaNetworksin museo
PenaNetworksin kirjasto

Suosittelemme
Ääliömäiset sivustot
Artikkelien kommentit

Pulautteet

<Presidentin Kanslia> Ostan naisten kusiset stringit vain omaan käyttööni. Kun meikäpoika rallaa, niin persereikä pallaa...
<Presidentin Kanslia> Persaukisia emme kutsuneet Tasavallan Presidentin kutsuvierasjuhliin.
<Toivo Sukari> Ei ole tullut kutsua. Ei ole mitään tietoa, keitä sinne on kutsuttu. No, sitä ei tarvitse nyt miettiä, kun ei tullut kutsua. Tuntuisi oudolta, miksi mä en olisi kutsuttujen joukossa. Ei niitä yli 10 000 euroa lahjoittaneita nyt niin montaa ole.
<Jouko> Jepso isohkot kiitokset
<Vurgholm> Rahaa löytyy. Mitäs siihen sanotte?

Nimesi:

Lausahdus:

178 Käyttäjää paikalla! 0.024231910705566

Muista katsoa myös paikallaolijat!

Herra_Snellman

Pena Palsta

Etusivu | Haku | Käyttäjälista | Rekisteröidy | Ohjeet

Käyttäjätunnus: Salasana:

Kotinäyttö

Etusivu -> Yleinen keskustelu -> Kotinäyttö

PenaItse
Liittynyt:
11.5.2012 18:55
Kotinäyttö
Lähetetty: 16.9.2022 22:30 Muokattu viimeeksi: 15.1.2023 00:47
Tässä yhdistyvät lopulta seuraavat ketjut:
Porakaivopumpun asennusta
Sähkömittarin pulssien lukeminen
Vesimittarin pulssien lukeminen
Ilmalämpöpumpun asennus itse (kirjoittamatta vielä)
Eiköhän pihavalotkin tähän ängetä jotenkin
Lämmön talteenotto savukaasuista saunankiukaassa (kirjoittamatta vielä)

Tuon softan jalostamista lienee hyvä jatkaa vain yhdessä ketjussa.
Lisätty/työnalla:
- Ilmalämpöpumpun ottotehon monitorointi (tehty)
- Vesivaraajain/vessan patterin ohjaus yösiirtotariffin mukaan (tekeillä) (tehty)
- Kattotuulettimen ohjaus triakilla tuvan lämpötilaerojen mukaan (tekeillä juuri nyt), luovuttu
- Logitusta striimataan vain, jos on tullut uusi rivi - ei kaikkia rivejä uudestaan ja uudestaan (tehty)
- Ulko/sisälämpötilojen monitorointi samaan graafiin ilmalämpöpumpun ottaman tehon kanssa (tekeillä)
Ostin 25 kpl 1-wire antureita DS18B20 joltain saksalaiselta eBay myyjältä. Ihmettelin vain miksi se alkaa käryymään heti virtoihin laitettaessa. lopulta selvisi, ettei noita kannata ostaa halvinta laatua. Jossain kiinalaisessa hikipajassa väärennetään ja leimataan jostain ilmaisia perustransistoreja tuon leimoilla. Voi vittu nyt :D Onneksi ei särkynyt mikään ... :S Tuota tarinaa ja pohdintaa on netti pullollaan.

- Veden ulkokierto on poistettu käytöstä ja analoginen lämpömittarikin lähtee tässä jossain vaiheessa (tulee talvi ja kiinnostus loppu toistaiseksi)
- Ilmalämpöpumpun ottaman tehon osuus kokonaistehosta eri värillä reaaliaikaisen tehon kulutuksen graafiin (äsken sain idean)
- Laskennallinen COP: tiedetään ottoteho, sisäyksikön imuilman lämpö, puhalluslämpö, puhallusnopeus (valmistajan taulukosta), ilmankosteus (tehty, ilmankosteus saadaan kun opettelen dht22 anturin lukemisen ja käytön)

Todennäköisesti tilaan seuraavat anturit kalliilla jostain suomalaisesta putiikista, en jaksa odottaa niitä taas ikuisuutta. Empä muutenkaan tarvitse aluksi kuin kolme: tuvan ylälämpö, tuvan alalämpö, ulkolämpö, no ehkä mahdollisesti ILPin puhalluksen lämpö eli neljä (4) kpl.

Myös vesimittariketjussa oleva paineenalennusventtiilin asennus odottaa vielä. Molempien vesien mittarointi menee kanssa uusiksi ja toteutetaan hieman järkevämmällä tavalla.
Vedän uuden kylmävesiputken saunasta lähtevälle kylmälle vedelle, sitä ennen on karkeasuodatus, paineenalennusventtiili ja haara kuumalle.



----------------------------------------
olen pena ja lisäksi vitun homo seniili mulkkuperse joka tuunaa 106 vetoakselia perslävellään soinia soimaten pusikon piinaavassa uutteruudessaan

PenaItse
Liittynyt:
11.5.2012 18:55
Vs: Kotinäyttö
Lähetetty: 16.9.2022 23:00
PenaSäätiöiden emäntä on lupautunut auttamaan css-tyylityksessä ;)

192.168.1.37_8080_.png
192.168.1.37_8080_.png

----------------------------------------
olen pena ja lisäksi vitun homo seniili mulkkuperse joka tuunaa 106 vetoakselia perslävellään soinia soimaten pusikon piinaavassa uutteruudessaan

PenaItse
Liittynyt:
11.5.2012 18:55
Vs: Kotinäyttö
Lähetetty: 15.1.2023 00:02
Tämmöinen näkymä on nykyään.
Poistin tuulettimen ohjauksen tyystin kokonaan - käytännössä sen on oltava täysillä jatkuvasti tai sitten keksittä'vä toisenlainen tuuletin...
Varaajaa ohjataan lataustilanteen ja kellonajan mukaan, jos varaajan lataus laskee alle 30 % päiväsähkön aikana, laitetaan se päälle automaattisesti ja päälläolo jatkuu aina seuraavaan päivään. (päällepakotuksen voi myös perua painamalla sitä uudestaan).

Mielenkiintoista tässä on nyt vain tuo hyvinkin vääristynyt suhde yö/päiväsähköllä. Kirjaimellisesti tuosta nähdään, etttä persnettoa tulee jatkuvasti paskakasa :@ , vaihdoinhan silloin polleana energian myynnin ja siirron tariffin 2-aikaiseen mittaukseen. Kuormanohjauksessa on tällä hetkellä vain vesivaraaja.

Näiden kirjoitusten teko on hyvinkin terapeuttista, kun edellistä kappaletta kirjoittaessani hoksasinkin mikä tässä nyt mättää:
Kun innostuin yösähköstä ja laskeskelin toteutunutta kulutusta PenaSäätiöiden laskurilla, tein sen ainoastaan siirtohinnoilla.
Nivos Oyn hinnasto on jotain 4 snt / 2.6 snt yö/päivä. 1-aika tariffilla hinta on sama kuin päivällä. Tämän pakan sekoittaa kuitenkin nyt myös tuo energian myynti 2-tariffilla ja siinä hinnasto onkin astetta ovelampi. Yön hinta on n. 14.9 snt, päivähinta on 22.9 snt, suht huima ero! MUTTA! 1-aika mittauksen jatkuva hinta olisikin ollut vain n. 19 snt / kWh. Tämä nostaa hintaa yöllä ja laskee hintaa päivisin.
Kuitenkin päivästunteja on 15 kpl ja yötunteja 9 kpl ;) Lopputulemana näyttää olevan, ettei tässä pienen pienessä talossamme edes tuhlaamalla! :O saada 2-aika sähkön myyntitariffia kannattavaksi!
Jos pelkkä siirto olisi kyseessä, siinä tulisi pientä säästöä jo mutta energian myyntihinnan erot vetää koko homman pakkaselle ja kovaa!
Pyytänen jossain vaiheessa sähkönmyyjää vaihtamaan takaisin 1-aika mittaukseen. Voi kyllä olla mahdollista, ettei vaihtoa anneta tehdä, kun edellisestä vaihdosta on alle vuosi. Siinä tilanteessa ei voi mittään! Harrastukset maksaa ;)
Mutta parasta tässä on nyt kaikki puitteet kuormanohjaukseen myös tunneittain, jos pörssisähköön on siirtyminen takaisin joskus. Tuosta kuvasta nähdäänkin että joulun ja uudenvuoden jälkeen pörssisähkön hinta on ollut niin alhainen, jotta siitäkin tulee vielä lisää persnettoa!

Untitledfyyrtlzt.png
Untitledfyyrtlzt.png

----------------------------------------
olen pena ja lisäksi vitun homo seniili mulkkuperse joka tuunaa 106 vetoakselia perslävellään soinia soimaten pusikon piinaavassa uutteruudessaan

PenaItse
Liittynyt:
11.5.2012 18:55
Vs: Kotinäyttö
Lähetetty: 15.1.2023 00:09 Muokattu viimeeksi: 15.1.2023 04:59
Graafi ilmalämpöpumpun kulutuksesta ja sähkön hinta, kiinteä hinta ja kulutus.

ILP kulutusta seurataan muistaakseni tunneittain rullaavalta 7 päivältä. Hifistelyn vuoksi myös keskimääräinen teho lasketaan ja piirretään, joka havainnollistaa hieman paremmin meneekö nyt "paljon vai vähän".
Ennen joulua vielä tuo kiinteän käyrä oli niin ihastuttavan halpa verrattuna spot-hintoihin, tämän vuoden puolella on ollut aivan toisin ja se näkyykin rullaavissa laskureissakin.

tein juuri äsken tuon päivitetyn yö/päivä vertailun, koodia meni uusiksi suht paljon, mutta nyt on järkesitetty hieman niitä energian hintojen käsittelyä koodissa. Otsakkeen alla lukeva euromäärä tulee vielä pelkästä päivätarffin hinnasta.

Aiemmassa kuvassa oleva ilmalämpöpumpun laskennallinen lämmitysteho tulee imu ja puhallusilman delta T:Stä sekä valmistajan ilmoittaman puhallusnopeuden kuutiomäärän mukaan. Puhallusnopeus on meillä aina täysillä, jotta saataisiin paras mahdollinen COP.

Laskennallinen lämmitysteho:

// Puhallusteho m3/h 800/720/570/620/560/500/450
(((obj['sisa_puhallus'] - obj['parvi']) * 800 * 1.25) / 3600).toFixed(2)


Kehityssuuntana ohjelmalle olen siirtynyt hiljaksiin minimoimaan backend puolella yksiköiden laskemisen ja pyrin ennemmin tarjoilemaan datan mahdollisimman raakana selaimelle, jossa vasta tehdään laskutoimitukset ja muut hommat raa'oista pulssien lukumääristä.
Mutta voitte vain kuvitella miten suuri sekamelska tämä on, kun tuo aatesuuntaus on tullut vasta pitkällä kehityksen edettyä.
Lisäksi tietyt arvot ovat pakko laskea palvelimen puolella, jottei niiden logittaminen olisi riippuvainen selaimen päälläolosta

Untitledzkvbbiob.png
Untitledzkvbbiob.png

----------------------------------------
olen pena ja lisäksi vitun homo seniili mulkkuperse joka tuunaa 106 vetoakselia perslävellään soinia soimaten pusikon piinaavassa uutteruudessaan

PenaItse
Liittynyt:
11.5.2012 18:55
Vs: Kotinäyttö
Lähetetty: 21.1.2023 08:12 Muokattu viimeeksi: 21.1.2023 09:15

Voehan perseen suti!


Huomasin sattumalta, etten ollut 1-aika tariffiin summannut ollenkaan siirtohintaa - vain pelkän energian hinnan! :O Tämähän kääntää koko homman aivan päälaelleen! :O
Nyt uusista luvuista voidaan nähdä, että tämä 2-aika systeemi sittenkin säästää hieman!;)
Mutta pörssisähköön verraten persnettoa tulee ja kovvaa! :@

Untitledctcmxgve.png
Untitledctcmxgve.png

Tarkkasilmäiset saattavat huomata, ettei yö+päivä != Kumulatiivinen kulutus, pohdiskelin tämän syytä ja lopulta totesin koodissa, jossa ajetaan toiminnot tunnin vaihtuessa, siellä on kokonaislaskurin ja päivä/yö laskurin välillä yksi logitusrivi. Logitusrivissä on muistaakseni sekunnin sleeppi, joten uskoisin siihen katoavan n. 0.5 kWh pitkällä aikavälillä. Toisaalta myös kokonaiskulutus kaikkinensa ja yö+päivä lasketaan molemmat eri mekanismeilla ... Mutta tämä on kyllä niin monimutkainen soppa ettei mitään jakoa :@ Ehkä joskus voi miettiä taasen alusta asti koko homman rakenteen uudestaan.

Tuossa esimerkki kuvaamaan hyvin kuinka sekava koko vitun soppa on:

ulosta('kulutusajakauma', "<span style='color: OrangeRed;'>Päivätunnit: <b>" + (obj['pulssit_paiva'] / 10000).toFixed(1) + "</b> kWh, <b>" + ((obj['pulssit_paiva'] / 10000) * kokonaishinta_paiva).toFixed(2) + "</b> EUR</span>, <span style='color: blue;'>Yötunnit: <b>" + (obj['pulssit_yo'] / 10000).toFixed(1) + "</b> kWh, <b>" + ((obj['pulssit_yo'] / 10000) * kokonaishinta_yo).toFixed(2) + "</b> EUR, </span><span style='color: magenta;'>== <b>" + ((obj['pulssit_paiva'] / 10000) + (obj['pulssit_yo'] / 10000) + (obj['piirturi_pulssit'] / 10000)).toFixed(1) + "</b> kWh (<b>" + (((obj['pulssit_paiva'] / 10000) * kokonaishinta_paiva) + ((obj['pulssit_yo'] / 10000) * kokonaishinta_yo)).toFixed(2) + "</b> EUR </span>" +
",<br /><span style='color: " + paivaVaiYo_color + "'>Kuluvalta " + paivaVaiYo + ": <b>" + (obj['piirturi_pulssit'] / 10000).toFixed(3) + "</b> kWh, <b>" + ((obj['piirturi_pulssit'] / 10000) * energian_hinta_nyt).toFixed(2) + "</b> EUR</span>, hinta 1-aikamittauksella: <b>" + ((obj['pulsseja_laskettu'] / 10000) * (kokonaishinta_yksAika)).toFixed(2) + "</b> EUR";);

no se pretagihan hajottaa tän sivun noin pitkällä rivillä... ei voi käyttää :@

Sit esim. tuo tehonäyttö joka siis oli ensimmäinen asia jota tällä tein, jos tekisin sen nyt, puskisin SSE:n kautta vaan mittarin pulssiväliä (eli taajuutta), josta hetkellinen teho saadaan laskettua selaimen puolella, enkä kuten nyt, eli laske ja loggaa pitkää litanijaa, jota lähetetään kilowatteina verkon ylitse. Muuten kyllä käsittelen sähköä ja vettä pulsseina sen minkä pystyy ja muutan vasta selaimessa human-readableksi.

Sit pitäis ehkä miettiä myös jotain tablettia tai muuta laitetta jonka voisin laittaa seinälle näyttämään tuon jatkuvasti. Kosketusnäyttö on oltava, jotta selaimeen voi tehdä lisää käyttöliittymää.

Kuumanveden kuutiohinta näyttää pyörivän siinä 18 euron kieppeillä, tosin jos vertailee hintoja kerrostalon tai muun kaukolämmön vesihinnastoon, on niissä usein kuutiohinta 65 asteisen veden mukaan, mutta itse elämme ja totumme tämän kanssa tarkoituksella 85 asteiseen veteen.

Varaajain suhteen yksi asia mikä pitäisi kyllä tehdä, voisin sinne sittenkin vetää aivan ehdan 5x1.5 syöttöjohdon. Otan kaikki vastukset käyttöön viimeistään, jos tuota pitää alkaa suoraan pörssituntien mukaan ohjaamaan. Se onkin mielenkiintoista tehdä älyä siihen huomioimaan: latausasteen varaajassa, kriittiset pisteet pakkokäytölle, laskemaan monenko tunnin lämmitys tarvitaan esim. 50 % latauksesta täyteen 3 kW teholla, tuntien hinnan jakauman vuorokauden sisällä ja päätös lämmitystunneista, siirtohinnan tariffin päättäminen .. päätös lämmitystunneista ei olekaan aivan niin yksiselitteinen asia kuin äkkiseltään luulisi. ;)
Parhaimmillaan tunnit saa oikeana vuorokauden aikana tietää seuraavaksi 1.5 vuorokaudeksi, tällöin on punnittava kuinka tyhjäksi varaajan antaa laskea odottaessa niitä halvimpia tunteja jotka siintää kaukana. Sen lisäksi, voi yrittää miettiä siihenkin älyä ylläpitää esim. vain 50 % latausta "takuuvettä" ja tehdä lopullinen täyteen lataus vasta aivan halvimman tunnin kohdalla.
Itse asiassa nyt kun ajatukset lentää, niin voisinhan miettiä siihen tuon 5-7 kW vastuksen vaihtamista. 7 kW vastuksella varaaja latautuisi tyhjästä --> täyteen kahdessa (!) tunnissa! Vastuksia saan työni puolesta kaikenlaisia erinlaisia ja varmasti istumaan paikoilleen.
Parametrejä ohjaukseen voisi olla: max_alaraja, riskin oton määrän suuruus latauksen vajavaisuuteen, agressiivisuus halvimpiin tunteihin/veden riittävyyden takaamisen suhde ja näiden kaikkien edellä mainittujen parametrien suhde hinnan vaihteluun X määrästä halvimpia tunteja. Eli ei anneta 1 halvimmalle tunnille painoarvoa yhtään, jos halvimman ja viiden halvimman tunnin hintaero on esim. alle 10 %, tällöin todennäköisyys astuu peliin ja pelaa varman päälle varsinkin jos lataus on alhainen.
Myös toimintastrategiaa voi muuttaa näytöltä, esimerkiksi saunapäivänä voidaan klikata moodi päälle, jossa - latauksen ollessa tietyn verran alle tietyn määrän - sallitaan kalliimman sähkön käyttäminen turvaamaan pitkät suihkuttelut.
Se on tietysti harmillista, ettei euroissa mitattavaa säästöä saa kovinkaan kummoisesti, vaikka kuinka kikkailee. Kulutus vaan yksinkertaisesti on niin alhaista.
Mut sit voin laittaa sen kuution pöntön pihalle ja siihen ladataan koko päivän lämmöntarve yhden tunnin aikana!:D Samalla saisin myös nautinnon suunnitella vesikeskuslämmitystä tänne, mutta kuten jo aiemmin mainitsin - näin pieneen taloon - siis oliks tämä nyt jotain 40 m2 - ei yksinkertaisesti euroissa mitattavaa säästöä kauheasti saa aikaan :( Lämmittäisi kuinka halvoilla tunneilla tahansa .. Se huomataan jo tuosta ilmalämpöpumpun ottamasta energian määrästä suhteessa kokonaisenergian määrään.

----------------------------------------
olen pena ja lisäksi vitun homo seniili mulkkuperse joka tuunaa 106 vetoakselia perslävellään soinia soimaten pusikon piinaavassa uutteruudessaan

PenaItse
Liittynyt:
11.5.2012 18:55
Vs: Kotinäyttö
Lähetetty: 21.1.2023 09:32
Pistetään nyt vielä tämän hetkinen koodi kokonaisuudessaan, tosin luulen ettei se kovin monia taida kiinnostaa mutta pysyypä sit tallessa itsellänikin.. paremmin .. ja nyt käytän poikkeuksellisesti kolmannen osapuolen palvelua, jotta saan syntax hightlightingin siihen :$

Selaimen puoli: https://pastebin.com/bB5wYLfQ
Palvelinpuoli: https://pastebin.pl/view/096bdf21

Ja pastebiniin ei sitten saannutkaan tuota toista, varmaan johtuen kirosanoista :$

----------------------------------------
olen pena ja lisäksi vitun homo seniili mulkkuperse joka tuunaa 106 vetoakselia perslävellään soinia soimaten pusikon piinaavassa uutteruudessaan

PenaItse
Liittynyt:
11.5.2012 18:55
Vs: Kotinäyttö
Lähetetty: 21.1.2023 23:59 Muokattu viimeeksi: 22.1.2023 00:05
Tulikin tässä koko päivä tehtyä tätä edelleen. Nyt tuossa on mobiililaitteen näyttöön soveltuva html asettelu/teksti ja muut skaalautuu esim. taplettiin mainiosti.
Plottly vaihtui chartJS:ään, alkoi vituttaa sen plotlyn hitaus ja se, että suurin osa siihen liittyvästä keskustelusta ja ohjeistuksesta puidaan pythonin päälle rakennettuihin graafeihin - javascriptiä, jota itse käytän, on huomattavasti harvinaisempaa.

Lisäksi tuo on jotenkin paljon paremmin istuvan näköinen noin. Tosin en tiedä miten tuo ulkoasu tulee muuttumaan vielä jatkossa. Lisäksi tässä chartJSssähän on käsittääkseni - jos ei nyt aivan ominaisuutena, niin ainakin melkein reaaliaikaisen grafiikan piirto SSE:n kautta.

Ulkoanturin 1-wire pätkii vielä kovin, en ole tehnyt sille mitään, vähän heilutellut johtoja. 1-wirekin tahtoo olla hieman nirso, jos dataväylä on kovin epäsynmetrisesti tehty ja täällä se on tehty. Jatkossa myöskään ilmalämpöpumpun puhalluslämpöä ei tarvitse logittaa, on tullut jo selväksi että lämpötila otetaan hyvin pienellä lämpötilaerolla ja energia siirtyy ennemmin suuren ilmavolyymin ansiosta ilmasta pumppuun. N. 1 aste on suunnilleen aina sen pumpun puhaltama ilma kylmempää kuin ulkoima. Tämä taas johtuu pyrkimyksestä minimoida huurtuminen ja sulatusjaksot.
Anturit on ulkoyksikön imu ja puhalluspuolella. Sit myös, ulos menevien antureiden lukeminen saa joskus ILPin energiamittariin haamupulsseja, jolloin tehonkulutus nousee hetkellisesti 45 kW tasolle :D Myös johdotukset soisi ehkä tehtävän paremmin aivan itse RasPista alkaen.

Untitledanibuxqs.png
Untitledanibuxqs.png

----------------------------------------
olen pena ja lisäksi vitun homo seniili mulkkuperse joka tuunaa 106 vetoakselia perslävellään soinia soimaten pusikon piinaavassa uutteruudessaan

PenaItse
Liittynyt:
11.5.2012 18:55
Vs: Kotinäyttö
Lähetetty: 5.2.2023 05:08
On tämä taas ollut työmaa saatana!
Olen tunti kaupalla opetellut JS:n buttoneiden käyttämistä muokkaamaan piirretyn grafiikan tietoja sekä kolunut ChartJS saloja. Olen kyllä hieman pettynyt siihen, syntaksi on vaihtunut jossain versiomuutoksessa ja oisko 50 % netin syövereistä löytyvistä ohjeista vääriä??? :@:O
Mut en nyt lähe hevillä vaihtamaan sitä, mutta kyllähän sen käyttö tuntuu olevan aivan saatanan hankalaa, varsinkin jos on vajaaälyinen kuten minä. (lapsuudessa saatu lausunto psykiatriselta osastolta)

Myös muita muutoksia on tehty front-endin teknisessä toteutuksessa.
Aiemmin olin alkanut tallentaa ILP:n hetkellistä ottotehoa palvelimen puolella, jonka voin sujauttaa tuohon lämpötilagraafin yhteyteen, vaan tulipas sellainen mieleen: kodin_hengetär() ajaa itsensä suunnilleen kerran sekunnissa. Voisin luoda temparrayn, johon poimin niitä hetkellisen ottotehon lukemia.
heartbeat() kun ajaa itsensä minuutin välein ja kirjoittaa mittauksen aikana listaan hetkellisen ottotehon, voisi se mielestäni taustalla jatkuvasti laskea rullaavaa keskiarvoa joka sitten kirjoitetaan spot-ottotehon taulukkoon minuutin hetkellisenä keskiarvona.
Vaihtoehtoinen tapa on laskea keskiarvoa minuutti minuutilta, eli joka sydämmensykkeen tullessa kirjoittaa saadun keskiarvon ylös ja sen jälkeen nollaa temppiarrayn.

En oikein tiedä kummalla menetelmällä pääsee parempaan lopputulokseen, vaikkakaan tää koko homma tuntuu muutenkin pyörivän pelkkien likiarvojen ympärillä, ettei turhaan tarkkuuteen kannata varmaan muutenkaan pyrkiä.

Siihen aiheeseen liittyen voisin vielä mainita minkä ajatuksen siemen on päässäni itänyt heartbeat()iin liittyen, voisin ensinnäkiksi ottaa odotusajan pyöristämisen pois, jotta tapahtumat menisi aivan täysin minuutin sykronissa ja sen lisäksi mielenkiintoinen lukuarvo pitkällä aikavälillä olisi aikapoikkeaman mittaaminen, toisin sanoen siis heartbeat() aikaa lasketaan ja verrataan oikeaan kelloon, ja lopulta saadaan sille jättämän tai edistyksen ajallinen suuruus. Mahdollisesti voidaan esim. päivittäin pakottaa synkroniin oikean kellon kanssa.
Tämän ajatuksen sain sähköverkosta, jossa myös mitataan taajuuden vaihtelusta aiheutuvaa aikapoikkeamaa ja sitä kuinka paljon verkko on edellä tai jäljessä oikeaa kellonaikaa.

Untitledvoeevtoz.png
Untitledvoeevtoz.png

----------------------------------------
olen pena ja lisäksi vitun homo seniili mulkkuperse joka tuunaa 106 vetoakselia perslävellään soinia soimaten pusikon piinaavassa uutteruudessaan

PenaItse
Liittynyt:
11.5.2012 18:55
Vs: Kotinäyttö
Lähetetty: 19.2.2023 07:52 Muokattu viimeeksi: 19.2.2023 07:53
Lasketaan keskimääräinen liittymäteho; kokonaispulssit / käyttötunnit.
Muutetaan header-palkin väriä ja läpikuultavuutta hetkellisen tehon suhteessa keskimääräiseen tehoon:


let teho_keskimaarin = ((obj['pulsseja_laskettu'] * 0.0001) / (obj['meta']['tuntilaskuri'] + (d.getMinutes() / 60))).toFixed(3); // huomioidaan kuluvan tunnin minuutit mukaan keskiarvon pituuteen
//let teho_keskimaarin = 0.25;
let vari, r = 0, g = 0, b = 0, t = 0.5;
if (obj['realTimeMonitorLog'] < teho_keskimaarin) {
t = precise(1 - (obj['realTimeMonitorLog'] / teho_keskimaarin), 2);
g = 255;
}
if (obj['realTimeMonitorLog'] >= teho_keskimaarin) {
t = precise(1 - (teho_keskimaarin / obj['realTimeMonitorLog']), 2);
r = 255;
}

if (t > 1) { t = 1; }
if (t <= 0) { t = 0.02; }
vari = `rgba(${r}, ${g}, ${b}, ${t})`;
console.log(vari);



0 ja keskitehon välinen alue = vihreän läpinäkyvyys vihreästä valkoiseen, keskitehon ja 2* keskitehon välinen alue punaisen peittävyys tehon noustessa

----------------------------------------
olen pena ja lisäksi vitun homo seniili mulkkuperse joka tuunaa 106 vetoakselia perslävellään soinia soimaten pusikon piinaavassa uutteruudessaan

PenaItse
Liittynyt:
11.5.2012 18:55
Vs: Kotinäyttö
Lähetetty: 3.3.2023 23:35 Muokattu viimeeksi: 3.3.2023 23:52
Luonnostelin jotain seuraavan kaltaista ohjaamaan varaajaa:


hinnat_tanaan = [5,6,6,6,10,10,10,10,10,10,10,10,10,10,10,10,1,10]
hinnat_huomenna = [32.0,2.1,11,99999,1]


tunti = 0
kaytettavatHinnat = hinnat_tanaan[tunti:-1] + hinnat_huomenna[0:-1]
print(kaytettavatHinnat)
ka = sum(kaytettavatHinnat) / len(kaytettavatHinnat)
tuntienTarve = 12
lammitysteho = 1.9
kayntitunnit = []
varaajan_latausaste = 10

for i in range(len(kaytettavatHinnat)):
if kaytettavatHinnat[i] < 10:
print("Päällä: tunti = " + str(i) + " hinnalla: " + str(kaytettavatHinnat[i]))
kayntitunnit.append(i)
continue
if kaytettavatHinnat[i] < min(kaytettavatHinnat) * 1.2:
print("Päällä: tunti = " + str(i) + " hinnalla: " + str(kaytettavatHinnat[i]))
kayntitunnit.append(i)
continue

for i in range(len(kaytettavatHinnat)):
if i in kayntitunnit:
#print("Skipataan tunti: " + str(i))
continue
if len(kayntitunnit) < tuntienTarve and kaytettavatHinnat[i] < ka * 0.5:
print("Kalliilla -50ka: tunti = " + str(i) + " hinnalla: " + str(kaytettavatHinnat[i]))
kayntitunnit.append(i)
continue
if len(kayntitunnit) < tuntienTarve and kaytettavatHinnat[i] < ka:
print("Kalliilla: tunti = " + str(i) + " hinnalla: " + str(kaytettavatHinnat[i]))
kayntitunnit.append(i)
continue


print(kayntitunnit)
print("KA: " + str(ka))


Ideana on ensin käydä lävitse montako tuntia tietyn raja-arvon alempia hintoja löytyy. Esim kaikki alle 10 c (siirtoineen veroineen) tunnit voidaan lämmittää varaajaa. Samoin kaikki tunnit, jotka ovat max. 20 % suurempia kuin halvin tunti.

Varaajan lämmitystarve on koko ajan tiedossa ja se elää käytön ja lämmityksen mukaan.
Jos vuorokaudessa on 3 tuntia varmaa lämmitystä eikä vettä käytetä ollenkaan, varaaja käy vain ne tunnit. Jos taasen käytetään varaaja kerrallaan puolilleen, nousee lämmitystuntien tarve ja otetaan pykälittäin käyttöön kalliimpia. Lämmitettäessä seuraavien lämmitystuntien määrä pienenee, jolloin kalliimmat tunnit taasen skipataan.
Näin äkkiseltään ilmaistuna toimintaperiaate on mielestäni aika pommin varma. Lisäksi siinä on kuin natiivina ominaisuutena sammuttaa lämmitys heti, kun se ei ole enään tarpeen (= kun raakakoodatut halvimmat tunnit riittävät lämmittämään varaajan)

Aikaperiodia katsotaan vain tulevaisuuteen sen verran kuin tiedetään - menneet tunnit eivät vaikuta käyttäytymiseen muulla tavoin kuin aiemmin lämmitettynä se pienentää tulevaisuuden lämmitystuntien tarvemäärää.

Lisää pykäliä voi lisätä tietysti looppeihin. continue ehdon sisällä on avainsana toimintaan ;)

Suurin hankaluus vaan on integroida tämä siihen nykyiseen systeemiin, kun se on niin huonosti tehty :$

----------------------------------------
olen pena ja lisäksi vitun homo seniili mulkkuperse joka tuunaa 106 vetoakselia perslävellään soinia soimaten pusikon piinaavassa uutteruudessaan

PenaItse
Liittynyt:
11.5.2012 18:55
Vs: Kotinäyttö
Lähetetty: 4.3.2023 00:01

pi@raspberrypi:~/php $ python3 varaajan_hallinta.py
[8, 8, 8, 8, 10, 10, 12, 12, 19, 50, 45, 12, 6, 32.0, 2.1, 11, 99]
Päällä: tunti = 0 hinnalla: 8
Päällä: tunti = 1 hinnalla: 8
Päällä: tunti = 2 hinnalla: 8
Päällä: tunti = 3 hinnalla: 8
Päällä: tunti = 12 hinnalla: 6
Päällä: tunti = 14 hinnalla: 2.1
Kalliilla -50ka: tunti = 4 hinnalla: 10
Kalliilla -50ka: tunti = 5 hinnalla: 10
[0, 1, 2, 3, 12, 14, 4, 5]
KA: 20.711764705882356

pi@raspberrypi:~/php $ python3 varaajan_hallinta.py
[10, 10, 12, 12, 19, 50, 45, 12, 6, 32.0, 2.1, 11, 99]
Päällä: tunti = 8 hinnalla: 6
Päällä: tunti = 10 hinnalla: 2.1
Kalliilla -50ka: tunti = 0 hinnalla: 10
Kalliilla -50ka: tunti = 1 hinnalla: 10
Kalliilla -50ka: tunti = 2 hinnalla: 12
Kalliilla -50ka: tunti = 3 hinnalla: 12
Kalliilla: tunti = 4 hinnalla: 19
Kalliilla -50ka: tunti = 7 hinnalla: 12
[8, 10, 0, 1, 2, 3, 4, 7]
KA: 24.623076923076926

pi@raspberrypi:~/php $ python3 varaajan_hallinta.py
[10, 10, 12, 12, 19, 50, 45, 12, 6, 32.0, 2.1, 11, 99]
Päällä: tunti = 8 hinnalla: 6
Päällä: tunti = 10 hinnalla: 2.1
Kalliilla -50ka: tunti = 0 hinnalla: 10
[8, 10, 0]
KA: 24.623076923076926
pi@raspberrypi:~/php $



----------------------------------------
olen pena ja lisäksi vitun homo seniili mulkkuperse joka tuunaa 106 vetoakselia perslävellään soinia soimaten pusikon piinaavassa uutteruudessaan

PenaItse
Liittynyt:
11.5.2012 18:55
Vs: Kotinäyttö
Lähetetty: 4.3.2023 00:15 Muokattu viimeeksi: 4.3.2023 00:39
Lisäksi, sähkö kun nyt on pörsisidonnaisella hinnalla suunnittelin muuttavani hinta ja kulutuslaskurin kokonaan erillaisiksi.

Eli meillä olis 24 tunnin array, jokaiselle tunnille summataan tunneittain kulutettu energia, toiseen arrayhyn tunneittain kulutettu euromäärä, kolmanteen ja neljänteen keskimääräinen teho ja keskimääräinen hinta. Kokonaiskulutusta ei tarvitse edes mitata, sillä se saadaan summaamalla 24 tuntia yhteen, samoin toteutunut hinta.

2-aika tariffi, pörssisähkön marginaali ja sähkövero summataan toisiinsa jo hinnastoa muodostettaessa. Selaimessa ei eritellä siirron ja energian osuutta, vaan käsitellään ja esitetään sähkön kokonaishinta. Erikseen hinnastoon asetetaan vielä ns. pohjahinnat vastaamaan todellisuutta:


paivaHinta = 4.08 + 2.79372 + 0.22
yoHinta = 2.67 + 2.79372 + 0.22

sahkonKiinteaOsa = {
0 : yoHinta,
1 : yoHinta,
2 : yoHinta,
3 : yoHinta,
4 : yoHinta,
5 : yoHinta,
6 : yoHinta,
7 : paivaHinta,
8 : paivaHinta,
9 : paivaHinta,
10: paivaHinta,
11: paivaHinta,
12: paivaHinta,
13: paivaHinta,
14: paivaHinta,
15: paivaHinta,
16: paivaHinta,
17: paivaHinta,
18: paivaHinta,
19: paivaHinta,
20: paivaHinta,
21: paivaHinta,
22: yoHinta,
23: yoHinta
}


Jotenkin tolla tavalla
Tämän ansiosta tulee natiivisti huomioiduksi myös yösähkön alennettu hinta "älyn" suunnitellessa varaajan käyttöä.
Joskushan voi olla ihan päivälläkin yksittäinen tunti paljon halvempi kuin ympärillä olevat, sitä ei saisi käyttöön pelkästään kellonajan mukaan ohjaamalla.

Vaan sitäkin odotan (kauhulla :S) jo milloin tulee tehomaksut käyttöön täälläkin. Toisin sanoen, jos havaitaan kulutuksessa piikki, vaikka hellan levy ja uuni päälle, voidaan silloin katkaista varaajan syöttö siksi aikaa, kun hella ottaa tehoa. Tämä tosin vaatisi jo puolijohdereleen.

Myös ilmalämpöpumpun pyyntiä voisi laskea kalleimpien tuntien aikana, mutta en toistaiseksi ole löytänyt tapaa saada tätä liitettyä mitenkään pumppuun. MQTT protokolla on varmaan avainsana, mutta sekin pitäisi opetella alusta pitäen ja olen todella huono opettelemaan mitään uutta. Ehkä helpompi lähestymistapa itselleni olisi nauhoittaa eri lämpötilojen IR viestit kaukosäätimesta ja ohjata IR lediä antamaan pumpulle sopivia käskyjä.
Uskon myös pian alkavan ADD-lääkityksen auttavan motivaatio-ongelmiin.

----------------------------------------
olen pena ja lisäksi vitun homo seniili mulkkuperse joka tuunaa 106 vetoakselia perslävellään soinia soimaten pusikon piinaavassa uutteruudessaan

PenaItse
Liittynyt:
11.5.2012 18:55
Vs: Kotinäyttö
Lähetetty: 4.3.2023 01:25
Tässä onkin nyt vielä oikein hankala pähkinä purtavaksi; täytyy tehdä hyvin toimiva virheiden ja poikkeuksien käsittely. Se on ohjelmoinnin aihealue, joka ei ole kauheasti kiinnostanut koskaan, mutta tässä tapauksessa se on ehdoton.
Lähinnä se mitä tapahtuu jos hinnastoja ei saada NordPoolista syystä tai toisesta.
Toinen ehdoton asia on joko varmistaa "mekaanisesti" ettei varaaja voi jäädä koodin vuoksi rullaamaan nopeaa on/off sykliä tai tehdä funktioiden avulla oma rajapinta varaajan ohjaamiseen, joka natiivina rajoittaa lähdön tilan muutokset vaikka max 1 kerta / 10 min.

----------------------------------------
olen pena ja lisäksi vitun homo seniili mulkkuperse joka tuunaa 106 vetoakselia perslävellään soinia soimaten pusikon piinaavassa uutteruudessaan

PenaItse
Liittynyt:
11.5.2012 18:55
Vs: Kotinäyttö
Lähetetty: 4.3.2023 02:41

tunti = int(((datetime.datetime.today()).strftime('%-H')))
kaytettavatHinnat = hinnat_tanaan[tunti:-1]


Tossa kusee nyt joku... enkä keksi mikä :@

----------------------------------------
olen pena ja lisäksi vitun homo seniili mulkkuperse joka tuunaa 106 vetoakselia perslävellään soinia soimaten pusikon piinaavassa uutteruudessaan

PenaItse
Liittynyt:
11.5.2012 18:55
Vs: Kotinäyttö
Lähetetty: 4.3.2023 02:48
Jooh, eli kaytettavatHinnat indeksointi alkaa nollasta eikä meneillään olevasta tunnista.
Mitenköhän helposti deletoisin indeksit 0 - nykyisen tunnin välillä tai vaihtoehtoisesti aloittaisin arrayn indeksinumeroinnin nykyisestä tunnista.

----------------------------------------
olen pena ja lisäksi vitun homo seniili mulkkuperse joka tuunaa 106 vetoakselia perslävellään soinia soimaten pusikon piinaavassa uutteruudessaan

PenaItse
Liittynyt:
11.5.2012 18:55
Vs: Kotinäyttö
Lähetetty: 4.3.2023 04:56 Muokattu viimeeksi: 4.3.2023 04:56

No vittu vihdoinkin!




def varaajan_hoitaja():
global data
huominen = (datetime.datetime.today()+datetime.timedelta(days=+1)).strftime('%d-%m-%Y')
#hinnat_tanaan = hae_sahkonhinta()
hinnat_tanaan = data['sahko_hinta_tanaan']

tunti = int(((datetime.datetime.today()).strftime('%-H')))

kaytettavatHinnat = []

#Kopioidaan taulukko, otetaan huomioon vain tästä tunnista eteenpäin hinnat,viimeinen indeksi on pvm sitä ei otetea
kaytettavatHinnat = data['sahko_hinta_tanaan'][tunti:-1].copy()

#Onko huomisen hintoja vielä tullut
if sum(data['sahko_hinta_huomenna']) > 1:
kaytettavatHinnat += data['sahko_hinta_huomenna'][-1]



print(kaytettavatHinnat)
print("TUNTI NAYTTAA: " + str(tunti))
ka = sum(kaytettavatHinnat) / len(kaytettavatHinnat) #Keskiarvo kaikista tulevista hinnoista

#Muutetaan varaajan kapasiteetti ja latausaste kilowateiksi:
data['sahko']['varaajan_tarve'] = ((data['vesi']['varaajan_kapasiteetti'] / 60 / 11) * 80 * 4.2) / 3600 - ((data['vesi']['varaajan_status'] / 60 / 11) * 80 * 4.2) / 3600

#Käyntitunnit kerrotaan lämmitysteholla, jotta saadaan oikea lukema esim. 2 kW teholla tunnissa varaaja latautuu 2 kW/h
lammitysteho = data['vesi']['varaajan_lammitysteho']
kayntitunnit = []

#Lasketaan montako tuntia voidaan pitää varaajaa päällä raaoilla hintarajoilla
for i in range(len(kaytettavatHinnat)):
if kaytettavatHinnat[i] < 10:
print("Päällä: tunti = " + str(i + tunti) + " hinnalla: " + str(kaytettavatHinnat[i]))
kayntitunnit.append(i + tunti)
continue
if kaytettavatHinnat[i] < min(kaytettavatHinnat) * 1.2:
print("Päällä: tunti = " + str(i + tunti) + " hinnalla: " + str(kaytettavatHinnat[i]))
kayntitunnit.append(i + tunti)
continue

#Toinen kierros, sallitaan kalliimpia hintoja jos varaajan kilowattitarve on kasvanut
for i in range(len(kaytettavatHinnat)):
if i in kayntitunnit: #Skippaa tunnit jotka on jo raaoilla arvoilla
#print("Skipataan tunti: " + str(i))
continue
#Jos varaajan lämmöntarve on suurempi kuin hinnaston ka. sallitaan lämmitystunti
#hinnalla joka on max. 50 % kaikkien hintojen keskiarvosta
if (len(kayntitunnit) * lammitysteho) < data['sahko']['varaajan_tarve'] and kaytettavatHinnat[i] < ka * 0.5:
print("Kalliilla -50ka: tunti = " + str(i) + " hinnalla: " + str(kaytettavatHinnat[i]))
kayntitunnit.append(i + tunti)
continue
#Jos ei edellinenkään riitä, sallitaan varaajan käynnistyä max. keskiarvon hintaisilla tunneilla
if (len(kayntitunnit) * lammitysteho) < data['sahko']['varaajan_tarve'] and kaytettavatHinnat[i] < ka:
print("Kalliilla: tunti = " + str(i) + " hinnalla: " + str(kaytettavatHinnat[i]))
kayntitunnit.append(i + tunti)
continue

data['varaajan_kayntitunnit'] = kayntitunnit



Siinä on suht valmiina varaajan hoitaminen.
Vielä pohdin mihin kohtaan sijoitan manuaalisen pakotusmekanismin ja kuinka tahtoisin sen käyttäytyvän.
En vielä laita varaajaa tämän armoilla toimimaan, tarkkailen ensin toistaiseksi tuon käyttäytymistä.

----------------------------------------
olen pena ja lisäksi vitun homo seniili mulkkuperse joka tuunaa 106 vetoakselia perslävellään soinia soimaten pusikon piinaavassa uutteruudessaan

PenaItse
Liittynyt:
11.5.2012 18:55
Vs: Kotinäyttö
Lähetetty: 4.3.2023 05:20 Muokattu viimeeksi: 4.3.2023 05:22
Johan oli vittu säätö. Sain jokseenkin toimimaa nuo kooditagit tällä palstalla.

Olen ollu joskus niin kaukaa viisas, että palstalle on koodattu toimimaan oma tyylityedosto, joka siis on irrallaan kaikesta muusta sivustosta.

Ai niin ja kuuman veden mittari hajosi/irtosi/tai jotain kävi koodissa, sieltä ei enään tule lukemia :@

----------------------------------------
olen pena ja lisäksi vitun homo seniili mulkkuperse joka tuunaa 106 vetoakselia perslävellään soinia soimaten pusikon piinaavassa uutteruudessaan

PenaItse
Liittynyt:
11.5.2012 18:55
Vs: Kotinäyttö
Lähetetty: 4.3.2023 07:13

def varaajan_hallinta(arg):
global data, varaajan_last_timestamp

#Aina pitää olla kulunut 60*5 sekunttia ennen kuin varaajan kärkitilaa voi muuttaa
if arg == 'varaaja_paalle' and (time.time() - varaajan_last_timestamp) > 60 * 5:
varaajan_last_timestamp = time.time()
logi("Varaaja käynnistettiin!";)
GPIO.output(25, 1)
return 0
if arg == 'sammuta_varaaja' and (time.time() - varaajan_last_timestamp) > 60 * 5:
varaajan_last_timestamp = time.time()
GPIO.output(25, 0)
logi("Varaaja sammutettiin!";)
return 0



Voihan tuotakin kutsua tosi muodikkaaksi rajapinnaksi - melkeimpä :D

----------------------------------------
olen pena ja lisäksi vitun homo seniili mulkkuperse joka tuunaa 106 vetoakselia perslävellään soinia soimaten pusikon piinaavassa uutteruudessaan

Pilleri Setä
Liittynyt:
22.9.2019 08:39
Vs: Kotinäyttö
Lähetetty: 25.3.2023 08:02
No jo on Markkinat perkele!

Tännehän pääsee rekisteröityy eräällä kikalla nimellä, joka on edelleen käytössä! :D:D
Tovi tässä on ihmetelty palveljain logia ja pähkäilty koodia yms yms. Mutta nyt kerrankin on ollut sinnikäs yrittäjä jonka yritys on palktittu! :D
Tätä suoritusta ei voi muuta kuin arvostaa!

Mutta se kuinka asian korjaisi onkin hieman eri asia :$ Toistaiseksi en viitsi koskea tuohon toiseenkaan nimeen, koska suoraan sanoen en ole varma sen käyttäytymisestä, salasanan päivittämisestä yms yms.

Ja koska täällähän ei ole mitään mekanismia hallinnan helpottamiseksi, täytyy närppiä tietokantaa suoraan komentorivin kautta!

Nyt on keksittävä myös kuinka tämän dokumentoisi hyvin, en tosin ole vielä aivan satavarma onko tässä kyseessä whitespace, todennäköisesti kuitenkaan ei, vaan rekisteröinnille lähetettäessä jo sisäänkirjautuneena uuden rekisteröinnin, päätyy se ehdon ohitse jossa käyttäjän olemassaolo varmistetaan, mutta on tämäkin kyllä näyttänyt olevan työn ja tuskan takana ennen onnistumista.

Pythonin avulla on ilmeisesti myös lähetetty jotain manuaalisesti modifioituja pyyntöjä palvelimelle, mutta ne eivät mielestäni näytä liittyvän asiaan. Avainsana on rekisteröityä sisäänkirjautuneena ?
Pilleri Setä
Liittynyt:
22.9.2019 08:39
Vs: Kotinäyttö
Lähetetty: 25.3.2023 09:20 Muokattu viimeeksi: 25.3.2023 09:20
Näyttää siltä, ettei tuo vain yksinkertaisesti ole sama teksti, vaikka siltä se ulospäin näyttää.

Toisaalta hyvä, järjestelmässä perimmäinen mekanismi on kunnossa eikä sisällä piileviä virheitä, mutta laiminlyönti syötteen tarkistuksessa on liian sinisilmäistä ajattelua. Nyt jos viimein lieneekin hyvä hetki alkaa perehtyä noihin teksteihin ja merkistöasioihin! :$

Kovin pitkään olen miettinyt, kun yhtä jos toista kummallista tuntuu saavan ulostettua selaimelle, mutta sen suuremmin miettimättä kuinka se tapahtuu.

Lopullisesti luotava korjaus tehtäneen syynäämällä syötteestä varmasti kaikki suhurointi pois!


MariaDB [keskustelu]> select LENGTH(nimi) As pituus, HEX(nimi) As HEX, nimi from k_kayttajat where id= 102 or id = 1;
+--------+------------------------------------+-------------------+
| pituus | HEX | nimi |
+--------+------------------------------------+-------------------+
| 8 | 50656E6149747365 | PenaItse |
| 17 | 50E2808E656E6149747365E2808EE2808E | P‎enaItse‎‎ |
+--------+------------------------------------+-------------------+


Kuinkahan kyseinen Herra palkittaisiin? :O
PenaItse
Liittynyt:
11.5.2012 18:55
Vs: Kotinäyttö
Lähetetty: 1.4.2023 17:56
No nyt sain hieman siivottua tietokantaa viimein! Pärkele kun tässä ei ole mitään moderointihallintaa muuta kuin myslin komentorivi. Ja siinä varsinkin UPDATEa ja DELETEä syöttäessä on oltava erityisen huolellisen tarkkana! Jos se WHERE-ehto unohtuu, niin siinä meneekin kaikki :$ tai jos ehto kusee tavalla tai toisella .

Tänä palstan tietokantasuunnittelu on kyllä aika kierosti tehty, en tiedä teksinkö enään samalla tavalla ..

Tuo saatanan järkyttävä kuva piti ottaa kuitenkin talteen! http://pena.dy.fi/jako/source-299031054.gif

Herra palkittiinkin tästä nyt kunniajäsenyydellä ;)

Myös lääkedatan avaaminen on esitynyt hyvää vauhtia, ehkä saataisiin se jo tässä ihan lähiaikoina ulos julki. Ulkonäölliset seikat siinä on vittumaisimpia saada säädettyä kuntoon ja myös kaiken mahduttaminen tähän tämän sivun layouttiin. mm. lääkevalmisteiden käyttäjäkommentit ;)

----------------------------------------
olen pena ja lisäksi vitun homo seniili mulkkuperse joka tuunaa 106 vetoakselia perslävellään soinia soimaten pusikon piinaavassa uutteruudessaan

PenaItse
Liittynyt:
11.5.2012 18:55
Vs: Kotinäyttö
Lähetetty: 10.6.2023 08:06
Eli nyt sain vihdoin haltuuni täydellisen, kehikollisen kuution IBC-pöntön! Tämän lisäksi löysin sattumalta kamparosteria!:O Eli ulkokierto on tulossa taas käyttöön kesäkaudeksi.
Mutta nyt jännittää kuinka suuren tehon saamme siirtymään: kamparosteria tai jotain sen kaltaista, ohutseinämäistä, 15 mm halkaisijaltaan löytyy n. 4 x 2 metriä.
En käytä nyt sitä höyrystintä, jota viimevuonna käytettiin. Siinä on kuitenkin pitkä kieppi 12 mm kuparia ja painehäviöt painavat mieltä.
4x15 ei luulisi kauhean suurta painehäviötä aiheuttavan ja uskoisin saavamme siirrettyä myös tehoa, sillä jaettuna neljälle putkelle, on veden virtausnopeus luonnollisesti 1/4 osa.
Lisäksi en tahtoisi rikkoa niin kaunista pönttöä.
Pinta-ala ei suinkaan yllä aitojen kierukoiden suuruuksiin, mutta niissä onkin aivan eriluokkaa teho. Katselin yksi päivä Akvatermin kierukoiden datasheettejä ja hieman jopa hämmästyin kuinka suht pieni käteen sopiva kierukka saa siirrettyä jopa 500 kW teholla lämpöä.

----------------------------------------
olen pena ja lisäksi vitun homo seniili mulkkuperse joka tuunaa 106 vetoakselia perslävellään soinia soimaten pusikon piinaavassa uutteruudessaan

Lasse
Liittynyt:
2.1.2013 02:38
Vs: Kotinäyttö
Lähetetty: 10.6.2023 19:20 Muokattu viimeeksi: 10.6.2023 19:24
kuvaupload

----------------------------------------
Jotkut sanoo, että aiheuttaa ja jotkut sanoo, että he ovat polttaneet 80 vuotta eikä vielä ole tullut keuhkosyöpää.
PenaItse
Liittynyt:
11.5.2012 18:55
Vs: Kotinäyttö
Lähetetty: 10.6.2023 19:23 Muokattu viimeeksi: 10.6.2023 21:31
Lassen kuvaupload ... Vittu että on hankalaa saada kuvia siirrettyä laitteilta toisille :@

20230610_072216.jpg
20230610_072216.jpg

Eli siis aloin tehdä jakotukkeja kurtturosteriputkille.

20230610_072226.jpg
20230610_072226.jpg

Ei tuota "kampaputkeksi" voi sanoa. Joustavaa letkua? No ohutta kuin mikä, kurttuisuus varmaan luo myös pyörteilyä, joka on omiaan parantamaan lämmön siirtymistä.

20230610_072240.jpg
20230610_072240.jpg

20230610_081547.jpg
20230610_081547.jpg

Siinä on uusi pönttö. Reilu kuution verran mahtuu,

20230610_081557.jpg
20230610_081557.jpg

Jossain kirjoititin aiemmin kuinka toisin mökiltä, sieltä kuution pöntön tätä hommaa varten, mutta kun tämmöinen tilaisuus tuli niin tuo toinen joutaa polttoon.

20230610_081608.jpg
20230610_081608.jpg

Letkutus kylpyhuoneeseen ja saunaan on pysynyt ennallaan talven yli - letkut vain on olleet irti.

20230610_091219.jpg
20230610_091219.jpg

Ja pöntön täyttöä. Siellä lämminvesivaraajaa edeltävässä putkihässäkässähän on se hanasysteemi, jolla voin ohjata veden suoraan varaajalle tai vaihtoehtoisesti kierrättää tätä ulkokautta.
Sillä mekanismilla onnistuu nyt tuo täyttökin.

20230610_091244.jpg
20230610_091244.jpg

Ja kaivossa se vain vedenpinta on tasaisesti 23 metrissä pumpun yläpuolella, vaikka kuutio vettä juuri otettiin ja aiemmin päivällä 600 litraa. ;) Kyllä on hyvä kaivo! Rajattomasti ilmaista juomakelpoista vettä, se on resurssi jota on syytä arvostaa.

20230610_091303.jpg
20230610_091303.jpg

En kiristänyt noita heti, laitoin paineet ensin päälle. Tämä taktiikka siksi, että paineet päällä kiristettäessä huomataan heti, jos se ei tulisi muutenkaan pitämään, näin ei kiristetä niitä turhaan yhtä kertaa. Rikoin aiemmin antamiani ohjeita laittamalla laippatiivisteet suoraan kartiota vasten! :$
Ajattelin, että kyllä se pitää ...

20230610_093611.jpg
20230610_093611.jpg

20230610_094225.jpg
20230610_094225.jpg

20230610_094305.jpg
20230610_094305.jpg

Uusi yritys leveämmillä tasotiivisteillä ...

20230610_125042.jpg
20230610_125042.jpg

Mut eihän se vittu pitäny niilläkään :@ Siihen oli tosiaan sit pakko laittaa nuo "hananjatkeet", mitä ne nyt on viralliselta nimeltään? Kuiteskin nuo palikat, jolla saan muutettua kartioyhteen tasaiseksi, tasotiivisteelle sopivaksi.
Tämän lisäksi, UNIPAK oli aivan kuivaa korppua, lantrasin sitä vedellä huonoin lopputuloksin. Tässä kohtaa en siksi alkanut enkä suoraan sanottuna edes jaksanut alkaa kerimään noita kahdeksaa hampulla, vaan ruuttasin tuota smäinää ja kuivumaan. Kyllä se tuntuu pitävän, kunhan saa kuivata kunnolla.

No nyt tässä kohtaa on jakotukit tiiviitä ja vesi kiertää pöntön kautta. Vielä en ole miettinyt kuinka pönttöä lämmittäisin, alhaalla on hana ja saan tehtyä siihen korkin, korkkiin saan letkuyhteen.

Näillä eväillä tuo pönttö ei lämpene koko kesän aikana, kuutio 5 asteista vettä, lämmitetään 30 asteeseen, energian tarve on 29 kWh. Pönttöön ei tosiaankaan siirry pelkästään ulkoilmasta johtumalla riittävästi lämpöenergiaa, vettä täytyy kierrättää jotenkin jostain ja se on vielä pohdinnan alla.

Pohdin myös sopivaa ohjelmallista mekanismia lukea 1-wire lämpöanturia riittävän nopeaan tahtiin, kun vettä käytetään ja mittari ilmoittaa virtausta tapahtuvan, voitaisiin alkaa looppaamaan vain tuota yhtä anturia niin nopeasti kuin väylä antaa myöten ja keskeyttää muiden minuuttiaikataulutettu lukeminen. Tieto mitä tahdon saada ohjelmaan on mahdollisiman reaaliaikainen lämpötila lähtevältä jakotukilta. Sama siis mitä viime kesänä mittasin analogisella lämpöanturilla. Sen ja virtausnopeuden avulla saadaan laskettua pöntöstä käyttöveteen siirtyvä reaaliaikainen teho.

----------------------------------------
olen pena ja lisäksi vitun homo seniili mulkkuperse joka tuunaa 106 vetoakselia perslävellään soinia soimaten pusikon piinaavassa uutteruudessaan

PenaItse
Liittynyt:
11.5.2012 18:55
Vs: Kotinäyttö
Lähetetty: 10.6.2023 21:35
Ai niin, nuo pesukoneen hanat tukkien päissä: en saannut koottua putkiarsenaalista noita muuten, tarvitsin tulpan 3/4 koon ULKOKIERTEELLE tukkien päähän. Onneksi tuota LVI sälää on poistoon menosta pelastettu niin, että voidaan näinkin pröystäillä ja lisäksi saadaan siitä vettä johonkin muuhun käyttöön jos tarvii.
Tukissa on siis toisessa päässä 3/4 SK ja toisessa 3/4 UK. Tuo SK meni käyttöön letkuyhteille, UK ei käy tietenkään ulkokierteellinen tulppa, joita olisi ollut vaikka kuinka. Muhvia ei ole 3/4 arsenaalissani, joten tuo pesukoneen hana oli ainoa ratkaisu tässä tapauksessa ;)

----------------------------------------
olen pena ja lisäksi vitun homo seniili mulkkuperse joka tuunaa 106 vetoakselia perslävellään soinia soimaten pusikon piinaavassa uutteruudessaan

Vastaa aiheeseen

Sinun pitää kirjautua sisään tai rekisteröityä osallistuaksesi keskusteluun!

Copyright © PenaNetworks säätiöt 2006 - 2024