PenaSäätiöt

PenaPedia
Siirry navigaatioonSiirry hakuun
Ensimmäinen PenaPedian tiedosto, 16. marraskuuta 2006 kello 21.3 näyttää päiväys.
8. joulukuuta 2006 kello 21.37.

PenaSäätiöt ovat suomalainen syndikaatti, jonka toiminta kehkeytyy kuluttajalaajakaistan perässä ajettavasta HTTP-palvelimesta ja sen ympärille muodoistuneista mekanismeista ja yhteistöistä.

PenaSäätiöt on alkujaan perustettu n. vuonna 2006 (tai jopa 2005 !), silloin nimi saattoi ehkä olla vielä kalaserveri (= Yläasteen kotisivun näpertelyn sain esiteltyä oman Apachen kautta!). Jo pienenä poikana huomasin kuinka asiakkaiden palveleminen on oma sydämmen asiani ja PenaSäätiöihin kiteytyy hyvin vahvasti palvelimen pitäminen kotona omissa näpeissä, sillä saan siitä jotain - en kuitenkaan toistaiseksi osaa kuvailla mitä - henkistä tyydytystä palvellessamme asiakkaitamme omilla työkaluilla, oman liittymän perässä.

Kohta jo parissa vuosikymmenessä on PenaSäätiöiden ympärille rakentunut vankka asiakaskunta ja tiivis yhteisö.

PenaSäätiöt kuvastavat myös omalta osaltaan elämän varrelle ajoittuneita pakkomielteisiä ajanjaksoja sekä nykyisiä kuin aiempiakin mielenterveysongelmia.

PenaSäätiöiden organisaatio

PenaSäätiöiden organisaatio jakautuu useampaan eri osioon ja kaikki osiot pyrkivät täydentämään toisiaan siten, että palveluista tehtäviin viittauksiin voidaan aina käyttää jonkin toisen PenaSäätiöiden segmentin tuotetta. Me emme ole riippuvaisia ulkopuolisista palveluntarjoajista muilta kuin laajakaistan osalta.

Organisaatiokaavio

 • PenaSäätiöt
 • PenaNetworks (PenaServeri) on instanssi, joka tarjoaa laitteiston PenaSäätiöiden käyttöön
  • FTTH-valokuitu - Maaseudulla!
  • Täysimääräinen Bitcoin-node
   • Massiivinen Etherium-louhintafarmi (2021-2022)
  • TOR-silta oli vuosia, mutta nyt vielä on asentamatta
  • CS-SAUNA 1.6 HLDS-palvelin, 15 vuotta sitte.

Rahoitus

PenaSäätiöiden syndikaatti voi toiminnan harjoittamistaan varten omistaa ja käydä kauppaa rahalla, arvopapereilla, kiinteistöillä ja kryptovaluutoilla. Jotta PenaSäätiöt voisivat toimia kuten me nyt toimimme, emme ota vastaan ulkopuolista rahoitusta emmekä yritä tienata Asiakkaidemme kustannuksella mainostamalla sivujamme pilalle. Nykymaailmassa - jo pilatussa internetissä - PenaSäätiöiden etenkin www-puolen sivut kuvaavat sitä unelmaani internetistä, joka on jo jäännyt jo kauas taakse.

Muita asioita

PenaSäätiöitä muodostamassa ovat olleet tiiviisti myös lääketieteelliset diagnoosikoodit, kuten esimerkiksi F84.5 ja F90.1, jotka hiljattain sain viimein. Tämä olkoon se virallinen syy miksi PenaSäätiöt ovat sellaisia kuin ovatkaan. Tämä myös kertoo osaltaan syyn miksi historiaan mahtuu välillä Säätiöiden unohtamista moneksi vuodeksi. :$

Vanhoja osoitteita

Ainakin seuraavat osoitteet on olleet aikojen saatossa käytössä:

 • pena.hopto.org
 • pena.zapto.org
 • pena.dy.fi
  • On käytössä vieläkin, mutta tuo on bännitty niin monesta paikasta ja jos/kun dy.fi loppuu äkisti, niin sit ollaankin tyhjän päällä.
  • Tuota osoitetta käytettäessä tarjoillaan Apachen toimesta 301 Moved Permanently nykyiseen http://penasaatiot.org -osoitteeseen.

Katso myös

Aiheesta muualla